Gilad Hekselman video's

Bekijk video's bij het interview in Gitarist 266

Gitarist Extra 25-04-2013 07:04

In Gitarist 266, mei 2013, lees je een interview met Gilad Hekselman, de Israëlische New Yorker die zo'n indruk maakte met zijn korte optredens tijdens Amsterdam Electric Guitar Heaven, in december 2012. Wij zetten alvast een aantal sterke YouTubevideo's van de man klaar, in de aanloop naar zijn optredens in Brussel, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam in mei. En beluister zijn nieuwe album 'This Just In' via de Spotify-playlist in dit artikel.

In de Amerikaanse jazzpers wordt hij zonder meer hoog aangeschreven. Sommige critici zien in hem de opvolger van John Scofield en Kurt Rosenwinkel. Begonnen als rockgitarist, stapt hij op zijn vijftiende over op jazz.

In 2004 verhuist hij van Israël naar New York. Hij bezoekt de hoog aangeschreven New School for Jazz and Contemporary Music en in de kleine jazzclubs van de stad valt hij op met zijn frisse kijk op hardbop en modernere stijlen.

Met een kersvers album op zak doet de Israëlische New Yorker Gilad Hekselman in mei de Benelux aan voor vier optredens: 6, Sounds Jazz Club, Brussel; 7, Pavlov, Den Haag; 8, LantarenVenster, Rotterdam; 9, Bimhuis, Amsterdam

Over het spelen van standards zegt Hekselman: "Als ik Night In Tunisia speel kun je als luisteraar het gedachtenproces volgen." In deze video van het Petro Klampanis Trio laat hij horen dat dat gedachtenproces desalniettemin weinig voor de hand liggend is.

Een opname uit Denemarken van March Of The Sad Ones, een van Hekselmans eigen composities:

 Luister naar het nieuwe album van Gilad Hekselman 'This Just In'.

zoeken
zoeken