Steve Morse - video en playlist

Video Music Man signatures en Spotify-playlist Deep Purple

Gitarist Extra 26-07-2013 10:07

Steve Morse is al bijna twintig jaar lid van Deep Purple en zijn spel blijft een hypnotiserend spektakel. Het is een krachtige mix van power en precisie, geïnspireerd door uiteenlopende stijlen, van bluegrass tot jazzfusion.
In Gitarist 269, augustus 2013, kun je ons interview met de Deep Purple-gitaarvirtuoos lezen. We praten over het negentiende studioalbum van de band, Morse' geweldige toon en hoe je je alternate-pickingtechniek kunt perfectioneren.


In april kwam ‘Now What?!’ uit, het negentiende studioalbum van Deep Purple en het eerste in zeven jaar. Het album werd in Nashville opgenomen met superproducer Bob Ezrin (Pink Floyd, Kiss, Alice Cooper) en heeft de hoogste hitlijstnotering sinds ‘The House Of Blue Light’ uit 1987. De reden is duidelijk: de klassieke Purple-klanken zijn overgoten met dat frisse gevoel van nieuwe vondsten.

Beluister hier een Spotify-playlist met Deep Purple's nieuwe album 'Now What?!'.

Steve Morse laat in het interview ook zijn gear de revue passeren, waaronder zijn twee Music Man signaturegitaren. Bekijk hier een video waarin Steve Morse beide instrumenten toont en bespreekt.


zoeken
zoeken