Gretsch: de innovaties plus test Center-Blocks

Audio en video bij Gretsch feature Gitarist 273, december 2013

Gitarist Extra 16-11-2013 07:11

De hollowbody-ontwerpen van Gretsch hebben sinds hun opkomst midden jaren vijftig altijd tot de coolste gitaren behoord. De kenmerkende twang en semi-akoestische respons hebben ervoor gezorgd dat Gretsch gitaren een constante factor in pop, rockabilly maar ook rock zijn geworden.
In een uitgebreide feature van 13 pagina's in Gitarist 273, december 2013 besteden we aandacht aan de belangrijkste innovaties van dit klassieke merk. Ook testen we de Falcon Single Cutaway & Panther uit de nieuwe Center-Block serie. Bekijk hier de video van de test, en luister naar onze selectie van de belangrijkste tracks die zijn opgenomen met een Gretsch.

In 2013 bestaat Gretsch 130 jaar en om dat te vieren is er een reeks nieuwe modellen uitgekomen, de Center-Block serie. Deze instrumenten hebben eigenschappen die ze veelzijdiger maken voor moderne muziekstijlen, terwijl het geweldige uiterlijk volledig intact blijft. Is er hier sprake van te veel compromissen of betreft het een succesvolle doorontwikkeling van een prachtig oud ontwerp? We voelen de nieuwe Center-Blocks uitgebreid aan de tand in Gitarist 273, december 2013. Bekijk hier een video van de test:

 

 

Gretsch gitaren zijn op heel wat beroemde platen te horen. Luister hier naar onze selectie van de belangrijkste tracks die zijn opgenomen met een Gretsch:

zoeken
zoeken