Robin Berlijn: nieuwe band met Sky Pilots

Beluister het album 'Sky Pilots' bij het interview in Gitarist 278

Gitarist Extra 26-04-2014 11:04

Ex-Fatal Flowers en huidig Kane-gitarist Robin Berlijn heeft blijkbaar nog voldoende energie om naast zijn eigen punkrocktrio 13 nóg een band te beginnen. In een interview in Gitarist 278, mei 2014 vertelt hij over zijn nieuwe band Sky Pilots. Beluister hier hun debuutalbum.

Het idee voor Sky Pilots werd een jaar of acht geleden geboren, toen Robin Berlijn kennismaakte met zanger/toetsenist Matthijs van Duijvenbode. Er was een klik en de wederzijdse toezegging ‘ooit eens iets samen te doen’. Daar kwam vanwege drukte aan beide kanten nooit iets van, tot Berlijn twee zomers geleden even een rustige periode had met Kane en behoefte had aan iets nieuws. “Ik kreeg zin om te spelen, letterlijk te spelen. Even geen gedoe met agenda’s en hoe laat moet ik er zijn en heb ik mijn shit wel voor elkaar…”

Berlijn stelde Van Duijvenbode voor een coverbandje te beginnen dat uitsluitend nummers uit 1964 zou spelen van bands als Them en The Yardbirds. Kees Schaper werd als drummer gevraagd en die kwam weer met bassist Mano Hollestelle, telg uit een roemrijk muzikantengeslacht, op de proppen. Covers werden eigen nummers en de mannen besloten er echt voor te gaan.

Beluister hier het album 'Sky Pilots':

zoeken
zoeken