Color Reporters: gek op George Harrison

Beluister het album 'Color Reporters' bij het interview in Gitarist 278

Gitarist Extra 25-04-2014 11:04

Harmonisch avontuurlijke liedjes in een sixtiesjasje: Color Reporters is het nieuwe bandproject van singer-songwriter Bertolf Lentink en Bas Wilberink. In Gitarist 278, mei 2014 vertellen ze hoe hun liedjes als 'co-writes' totstandkomen en betuigen ze hun liefde voor George Harrison als gitarist.

De liedjes zijn volgens Lentink echte 'co-writes'. “Waar ik solo altijd een heel liedje schreef met gitaar en zang, en dat vervolgens pas ging aankleden, zijn we nu heel erg per stukje gaan schrijven. Een intro maken en aankleden, en pas dan aan het couplet werken. Zo wordt het arrangement bijna net zo belangrijk als het geraamte van de song. Die manier van schrijven komt echt bij Bas vandaan; zo had ik nog nooit gewerkt.”

De liefde voor George Harrison komt vooral van Lentink: “Ik had bedacht dat het voor deze plaat leuk zou zijn om het gitaarwerk heel erg Harrison-achtig te laten klinken. Harrison speelt heel erg glijerig, met heel veel bends. Hij begint een lick vaak met een opgedrukte noot, gevolgd door een groot interval naar beneden. Dat ben ik heel vaak gaan gebruiken voor Color Reporters."

Beluister hier het album:

zoeken
zoeken