IJsman: Thomas Gabriel Fischer

Video en audio bij het interview in Gitarist 279

Gitarist Extra 21-05-2014 10:05

Met Hellhammer stond Thomas Gabriel Fischer – of Tom G Warrior, zo u wilt – aan de wieg van de extreme metal. Na met Celtic Frost de meest avant-gardistische uithoeken van het genre te hebben verkend, volgde zijn derde legendarisch band, Triptykon, waarvan onlangs het tweede album ‘Melana Chasmata’ verscheen. In Gitarist 279, juni 2014 spreken we met de Zwitsers 'dark lord' over de nieuwe plaat en over zijn voorliefde voor de Ibanez Iceman en Marshall versterking.

 

Na het verscheiden van Celtic Frost was Fischer nog niet klaar met de muziek zoals die op de zwanenzang van de band, ‘Monotheist’, te horen was. Al vrij snel had hij met onder anderen Dark Fortress-gitarist V. Santura (echte naam: Victor Bullok), die Celtic Frost live ondersteunde op hun laatste tours, Triptykon opgericht. Inmiddels heeft Triptykon twee platen uitgebracht waarop het donkere geluid van ‘Monotheist’ voortgezet wordt, al weigert Fischer stelselmatig om twee keer achter elkaar dezelfde plaat te maken: “Veel mensen zeggen dat het album zo duister is, maar ik denk dat het wat meer melancholiek is. Dat is voor mij het belangrijkste verschil met het debuut.”

Beluister hier zelf in een playlist met de twee albums ‘Melana Chasmata’ en 'Eparistera Daimones' plus de ep 'Shatter' hoe groot de verschillen zijn: 

Bekijk hier een goede HD livevideo van het nummer Goetia (van het debuutalbum) op Wacken Open Air 2011:

De enige videoclip die band tot nu toe maakte is Shatter:

 

zoeken
zoeken