Grensverleggend: Nels Cline

Audio en video bij het interview in Gitarist 280, juli 2014

Gitarist Extra 27-06-2014 09:06

Nels Cline speelt graag hypnotiserende jazz, maar hij wordt even blij van het ontketenen van een geluidstornado met zijn omvangrijke effectenplank. De Wilco-gitarist benadert alles met een open geest, waardoor hij er ook niet voor terugdeinst zijn gitaar met een eierklopper aan te vallen! In Gitarist 280, juli 2014 spreken we deze klankboekanier over improviseren zonder angst, coole effecten en oude Jazzmasters.

Nels Cline is de drukstbezette man in de alternatieve gitaarwereld: hij speelt niet alleen bij alt-rockers Wilco, maar heeft ook zijn eigen band, The Nels Cline Singers, leent zijn diensten uit aan het jazzensemble Medeski, Martin & Wood en vorm een duo met jazzgitarist Julian Lage.

Van The Nels Cline Singers en Medeski, Martin & Wood zijn net nieuwe albums uitgekomend. Beluister hier ‘Macroscope’ en ‘Woodstock Sessions’: 

 

 

In het interview bespreken we uitgebreid met Cline diens enorme collectie gitaren, versterkers en effecten. In een lange video van Premier Guitar laat hij daar ook het een en ander van horen:  

Improviseren en experimenteren zijn de sleutelwoorden bij Nels Cline. In deze video zie je een solo-improvisatie tijdens een optreden in 2008 in Big Sur, Californië, waarbij ook de eierklopper een rol speelt...

zoeken
zoeken