Steve Hackett spontaner dan ooit

Audio en video bij het interview in Gitarist 280

Gitarist Extra 26-06-2014 10:06

In ruim vier decennia heeft Steve Hackett zich bewezen als een gitarist die melodie en vernieuwing hoog in het vaandel heeft. Toch zijn het de nieuwe interpretaties van songs van zijn oude band Genesis waarmee hij nu weer volop in de schijnwerpers staat. In Gitarist 280, juli 2014 onderscheppen we de sympathieke Brit tijdens zijn ‘Genesis Revisited’-tour.

 

“Wat ik ook doe, iedereen zal altijd het meest geïnteresseerd zijn in wat ik tussen mijn 21e en 27e deed”, verklaart de inmiddels 64-jarige gitarist de onverminderde interesse in zijn termijn bij (toen nog) proggigant Genesis. “Dat heb ik geaccepteerd, maar ik wil niet tot in de lengte der dagen beoordeeld worden aan de hand van de uitvoeringen van die nummers. Toen ik ‘Genesis Revisited II’ opnam (Hacketts dubbelalbum vol Genesis-nummers dat in 2012 uitkwam), deed ik dat met de technologie en ervaring van nu."

Kijk en luister naar een aantal van Hacketts nieuwe interpretaties tijdens de ‘Genesis Revisited’-tour. In Carpet Crawlers zie je voormalig Genesis-zanger Ray Wilson in actie én Hacketts Sustainer. 

 

In het interview bespreken we ook een aantal hoogtepunten uit Steve Hacketts lange carrière als gitarist: Dancing With The Moonlit Knight en Blood On The Rooftops uit zijn Genesis-tijd en de solonummers Every Day en Tubehead. Beluister hier de vier songs.

 

zoeken
zoeken