DeWolff - ‘Grand Southern Electric’

Beluister het album van Op de Plaat in Gitarist 280

Gitarist Extra 28-06-2014 14:06

Voor ‘Grand Southern Electric’ werkte het Limburgse trio DeWolff samen met producer en technicus Mark Neill, die onder meer The Black Keys’ ‘Brothers’ produceerde. Zanger-gitarist Pablo van de Poel vertelt in Gitarist 280, juli 2014 over de reis naar de VS en het resultaat, DeWolffs meest compacte album tot dusver.

Na een preproductie in Nederland togen de mannen van DeWolff naar Valdosta, Georgia om in de Soil of the South studio met Mark Neill het album op te nemen. Van de Poel: "We hadden demo’s gemaakt die een hoop extra dingen hadden, maar toen we naar Mark Neill gingen is het heel erg gestript. We hebben alles met zijn drieën tegelijk opgenomen. Daarna zijn de basgitaar, zang en solo’s eroverheen opgenomen.”

Toen ze de eerste mix van Neill kregen schrokken ze toch wel even. "Onze eerste reactie was: waren we er maar bij geweest", vertelt van de Poel. Maar na enige gewenning waren ze toch heel tevreden. "Het heeft goed uitgepakt. Toen we de nummers gestript hadden met Mark is het southern rock-gehalte meteen omhoog getrokken." 

Beluister hier het album:

zoeken
zoeken