Slash - ‘World On Fire’

Audio en video bij Op de Plaat van Gitarist 281

Gitarist Extra 27-07-2014 10:07

In Gitarist 281, augustus 2014 vertelt Slash hoe hij voor zijn “meer als metal klinkende” nieuwe album zijn geluid vormgaf en de wah-wah achterwege liet. De zang vertrouwde hij weer aan zijn maatje Myles Kennedy toe, de backing kwam voor rekening van The Conspirators.

“We hebben als band samen heel veel werk verricht en daarom zitten we inmiddels op creatief en persoonlijk vlak in een comfortzone", vertelt Slash. "Ik wilde dit album niet helemaal live in de studio opnemen. Voor het vorige album hebben we de basistracks die we opnamen erop laten staan en nu wilde ik een meer geproduceerde plaat, zodat we het geluid goed konden vormgeven."

Slash trok voor het album een heel arsenaal gitaren uit de kast, waaronder - natuurlijk - een aantal Les Pauls (inclusief zijn Derrig Les Paul-kopie). Voor een contrasterend geluid gebruikte hij onder meer 6- en 12-snarige akoestische gitaren en een 12-snarige SG.

‘World On Fire’ verschijnt 15 september. Beluister hier alvast de gelijknamige single van het album:

 

Bekijk hier een aantal video's die tijdens de opnames van 'World On Fire' zijn gemaakt. In de eerste video vertellen Slash, producer Mike ‘Elvis’ Baskette, Myles Kennedy en de leden van The Conspirators over het opnameproces:

In de tweede video vertellen Slash en zijn gitaartech Ace Bergman wat ervoor nodig is om Slash' gitaren in tiptopconditie te houden:

In de laatste video legt Conspirators-bassist Todd Kerns uit hoe hij te werk gaat bij het opnemen van killerbassounds: 

zoeken
zoeken