Op de Plaat: Kensington's 'Rivals’

Audio en video bij Op de Plaat van Gitarist 282

Gitarist Extra 20-08-2014 10:08

Sinds de release van debuutalbum ‘Borders’ in 2010 is het Utrechtse Kensington uitgegroeid tot een van de grootste rockbands van Nederland. Het derde album ‘Rivals’ is wederom een gevarieerde rockplaat geworden en kwam binnen op de eerste plaats van de Nederlandse albumlijst. In Gitarist 282, september 2014 lichten beide gitaristen Eloi Youssef en Casper Starreveld de opnamen toe.

Voor de opnamen bivakkeerden de band negen weken in de Berlijnse YouGuys studio. Youssef: “We konden het ons nu permitteren. We konden voor het eerst in onze carrière zeggen: we gaan die tijd helemaal besteden aan het produceren van een nieuwe plaat. Dat voelt heel rustgevend.”

De gitaristen hadden twaalf gitaren mee en gebruikten verder Bad Cat en Two-Rock versterkers. Wat pedalen betreft voerde één merk de boventoon: “Er staat erg veel Strymon op de plaat", vertelt Youssef. "We hadden allebei een Big Sky gekocht. Als je daarmee aan de haal gaat, hou je niet meer op." Starreveld: “De TimeLine en de Flint hebben we ook heel veel gebruikt." 

De mannen zijn heel tevreden over ‘Rivals’. Starreveld: "We wilden echt een album maken. Er zijn heel veel geluiden dat het album dood is en alles om singles gaat, maar daar hebben we lak aan gehad.”

Beluister hier het album:


zoeken
zoeken