Gitaarles van Soulnerve-gitarist Stephan Brus

Demo melodische thrashmetal-solo

Gitarist Extra 23-10-2014 11:10

In Gitarist 284, november 2014 spreken we met Stephan Brus naar aanleiding van 'The Dying Light', het knallende debuutalbum van 'zijn' Soulnerve. Brus vertelt o.a. over de opnamen van de plaat, die hij bijna helemaal alleen deed. In een video laat hij zien hoe hij de solo van een van de nummers speelt.

Salvation, het laatste nummer van 'The Dying Light,' heeft stevige coupletten die sterk leunen op drums en gitaarriffs. Het refrein heeft een mooie omslag en gaat op een meer melodieuze toer verder. Het hele nummer lang vullen begeleidende gitaarpartijen en leadgitaren elkaar mooi aan. De solo gebruikt verschillende technieken, die staan allemaal aangegeven in de tab (hier te downloaden). Let tijdens het luisteren van het nummer ook eens op de begeleiding onder de solo, die de leadgitaar niet in de weg zit, maar die wel op een bepaalde - we noemen het maar even decoratieve - manier de leadpartij aankleed in plaats van alleen maar begeleidt.

Goed, pak je gitaar en ga er voor zitten, want Stephan Brus laat in de video zelf zien hoe je de solo uit de tab speelt. De tab is er in pdf- en in Guitar Pro-formaat, voor de lezers die daar gebruik van maken. 

Meer informatie over Soulnerve en 'The Dying Light' vind je op www.soulnerve.com.

Heb je interesse in gitaarles van Stephan, kijk dan ook eens op zijn website Rockology gitaarles Zevenaar.


zoeken
zoeken