Workshop Stevie Ray Vaughan

Audio bij de workshop in Gitarist 287

Gitarist Extra 22-01-2015 08:01

In Gitarist 287, februari 2015 onderzoeken we de belangrijkste ingrediënten van het spel van een ware blueslegende, de enorm getalenteerde maar zo tragisch aan zijn eind gekomen Stevie Ray Vaughan.

Stevie Ray Vaughan was de verpersoonlijking van de energieke, rauwe, moderne Texas-blues. Hij bracht deze stijl een nieuw, groot publiek en blies daarmee de blues vrijwel in zijn eentje nieuw leven in. 

Niet sinds de Britse bluesgolf van de jaren zestig had de wereld een bluesgitarist van dat kaliber gekend en met zoveel invloed, allemaal dankzij zijn combinatie van stilistische authenticiteit, stijl, originaliteit en creativiteit.

Samen met Double Trouble, zijn begeleidingsband, maakte Vaughan een reeks succesvolle albums, toerde over de hele wereld en verzamelde meer prijzen dan wie dan ook. Hieraan kwam voortijdig een einde toen hij in 1990 tijdens een tournee met een helikopter verongelukte.   

In de workshop van deze maand belichten we een aantal stijlkenmerken van SRV. Beluister hier de audio bij de notenvoorbeelden in het blad. Het is één doorlopend stuk en er is ook alleen een backingtrack waar je zelf over kunt spelen. 

zoeken
zoeken