aanmelden
Rootsy Rocker Warren Haynes
Voorproefje van zijn aankomende album Ashes And Dust
Gitarist Extra 22-07-2015 09:07
Op 24 juli verschijnt het derde soloalbum van Warren Haynes, Ashes And Dust. De Allman Brothers Band- en Govít Mule-gitarist laat zich hierop van zijn rootsy americana-kant zien. Speciaal voor de sitebezoekers van Gitarist geeft platenlabel Mascot een track van het album vrij, Beat Down The Dust. Luister zelf hoe folky Haynes tegenwoordig klinkt! In Gitarist 293, augustus 2015, kun je ons interview met Haynes lezen.

“Ik had lang genoeg gewacht”, vertelt de 55-jarige Haynes. “Ik heb waarschijnlijk meer van dit soort nummers geschreven dan in welk ander genre dan ook, maar ik was op zoek naar de juiste mensen om dit album mee te maken.

Die mensen vond hij uiteindelijk in de Railroad Earth, een newgrassband uit New Jersey. “Railroad Earth had het materiaal nog nooit gehoord. In de studio liet ik ieder nummer horen en bespraken we wat voor instrumenten we erop wilden, omdat zij veel multi-instrumentalisten in de band hebben."

Op de plaat is naast elektrisch ook veel akoestisch en slidspel van Haynes te horen, begeleid door onder meer viool, mandoline en percussie afkomstig van Railroad Earth. Beluister hier Beat Down The Dust:

In het augustusnummer van Gitarist vertelt Warren Haynes over het nieuwe album, onder meer over de samenwerking met Railroad Earth en de gitaren (een D’Angelico met flatwounds!) en versterkers die hij gebruikte.