David Gilmour stijlanalyse

Audio bij de workshop in Gitarist 294

Gitarist Extra 08-09-2015 09:09

Op 18 september verschijnt het nieuwe album van David Gilmour, ‘Rattle That Lock’, wederom boordevol fantastisch gitaarwerk. Alle aanleiding om in Gitarist 294, september 2015, de gitaarstijl van de gitaargrootheid eens goed onder de loep te nemen! Ook geven we 10 speeltips waarvan je hier de bijbehorende audiovoorbeelden vindt.

David Gilmour (1946) werd bekend door zijn werk met progrockers Pink Floyd, de band waar hij nog altijd deel van uitmaakt, al sinds 1967. Daarnaast heeft Gilmour een succesvolle solocarrière en is hij een multi-instrumentalist. Hij is een beroemd gebruiker van de Fender Stratocaster en zijn legendarische Black Strat was het uitgangspunt voor zijn Fender signaturegitaar. Ook is hij de eigenaar van een Strat uit het eerste jaar van productie met serienummer 0001!

In het blad brengen we de essentiële elementen van de stijl van Gilmour in kaart en dan wel zo dat je deze in je eigen spel kunt toepassen. Om je de kans te geven te soleren in Gilmour-stijl zijn er drie backingtracks: twee die bij de audiovoorbeelden van de tien speeltips horen en één bij de megajam waarin alle stijlkenmerken van Gilmour samenkomen. 

Audiovoorbeeld 1
In dit audiovoorbeeld hoor je de speeltips 1 t/m 5:

Audiovoorbeeld 2
In dit audiovoorbeeld hoor je de speeltips 6 t/m 10:

Audiovoorbeeld 3
In dit audiovoorbeeld hoor je de megajam:

zoeken
zoeken