Valentijn Bannier: publieksgitarist

Video en audio bij het interview in Gitarist 295

Gitarist Extra 10-09-2015 14:05

Twee noten. Veel meer heeft Valentijn Bannier niet nodig om te funken alsof zijn leven ervan af hangt. De gitarist die onder meer bij Zuco 103 en Lefties Soul Connection speelde en tegenwoordig in Cirque Valentin en Koffie opereert, gebruikt minimale middelen om tot maximale resultaten te komen. In Gitarist 295, oktober 2015 vertelt hij over zijn conservatoriumtijd, zijn leerschool bij Zuco 103 en zijn tienjarenplan voor succes.

Foto: Koffie door Wim Barzilay

Valentijn Bannier ziet zichzelf niet als een gitaristische gitarist, maar als een gitarist die een gevoel van vrijheid bij zijn publiek wil losmaken. De energieke Bannier is ook erg ambitieus: hij heeft een tienjarenplan met als doel een artiest met een duidelijke eigen identiteit te worden, die productief is en wereldwijd voor volle zalen speelt. Als vistiekaartje voor deze ambitie ziet hij het vorig jaar verschenen Cirque Valentin-album ‘On Pleasure Island’. Beluister hier het album en kijk naar een 'making of' video die in de studio is geschoten. 


 

Bannier heeft in zijn streven naar muzikaal succes nog een tweede ijzer in het vuur: Koffie. Deze afrobeatband met jazz- en seventies funkinvloeden heeft als grote voorbeeld de Nigeriaanse muzikant Fela Kuti. Koffie nam tot nu toe twee albums op, 'Koffie 'en 'Eh Lady', allebei uit 2013 en allebei hier te horen. Van de zomer bracht de band een single uit, Afrotronic, waarvan je hier de video kunt zien.  

  

www.cirquevalentin.com

www.koffiemusic.com

 

 

zoeken
zoeken