aanmelden
David Gilmour over Rattle That Lock
Video en audio bij het exclusieve interview in Gitarist 295
Gitarist Extra 25-09-2015 23:09
In Gitarist 295, oktober 2015, kun je een exclusief, 6-pagina interview met David Gilmour lezen, naar aanleiding van de albumrelease van Rattle That Lock, zijn eerste soloalbum sinds 2006. Hier op Gitarist.nl kun je de uitgebreide 'making of' video bekijken, het verslag lezen van het concert dat hij 23 september in de Londense Royal Albert Hall gaf, en in een apart artikel onze stijlanalyse van Gilmour's gitaarspel volgen.
Gitarist 295, met het interview met Gilmour kun je in de winkel halen vanaf 30 september, de abonnees hebben het blad 26 september al in huis, en de download van de Digitale Editie voor iPad of iPhone kun je vanaf 25 september al downloaden.

David Gilmours nieuwe soloalbum, ‘Rattle That Lock’, is de opvolger van ‘On An Island’ uit 2006. De Pink Floyd-gitarist geeft Gitarist een inkijkje in zijn manier van songschrijven en opnemen, en vertelt over veranderingen in zijn techniek, het belang van vroege demo’s en de apparatuur die hij gebruikt heeft voor de opnames van het album.

“Er waren zo’n 200 losse stukjes en ideetjes. Phil Manzanera bracht dat terug tot 30 en samen keken we welke daarvan de beste waren – een stuk of 10”, aldus David Gilmour in ons interview. Manzanera's rol komt ook ter sprake in de 16 minuten durende 'making of' video, die je hieronder kan bekijken. 


Het album komt in diverse hoedanigheden in de winkel, waaronder in een prachtijge 3d Boxset. Bekijk hier de promotiefilm voor die versie. 


Lees het verslag dat Patrick Lamberts maakte van het concert dat David Gilmour 23 september in de Londense Royal Albert Hall gaf. Klik hier

In Gitarist 294, september 2015, stond een uirgebreide stijlanalyse van Gilmour's gitaarspel. Op Gitarist.nl staande bijbehorende luistervoorbeelden. Klik hier

 Excerpt van de 'making of' video over de song 'Today'. 

Interview over de tostandkoming van het titelnummer 'Rattle That Lock'. 

 Videoclip 'Rattle That Lock'

 

 
Wil je de editie van Gitarist met het interview David Gilmour lezen? Je kan deze oktobereditie 2015 los betsellen bij Gitarist zelf, voor € 5,90 - geen verzendkosten. Klik hier.
Of haal 'm in de betere tijdschriftenwinkel.
Of download Gitarist in de App Store. Klik hier