aanmelden
Video's bij de tests in Gitarist 296
Gretsch, Yamaha, Tech 21
Gitarist Extra 22-10-2015 22:10
De tests van de Gretsch G6120 Brian Setzer Nashville & Hot Rod, Yamaha THR100HD en Tech 21 OMG Overdrive uit Gitarist 296, november 2015 hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel bekijken.

Door de jaren heen zijn er verschillende Gretsch Brian Setzer modellen geweest, die vaak te herkennen zijn aan de draaiknoppen in de vorm van een dobbelsteen. Deze nieuwste versies kregen een aantal coole upgrades, waardoor ze tot de interessantste instrumenten uit de catalogus van Gretsch behoren. We testten een Nashville met ‘alles erop en eraan’ en een eenvoudigere Hot Rod.

Toen Yamaha drie jaar geleden de THR serie thuisversterkers introduceerde, deed dat heel wat stof opwaaien: een kleine, onopvallende oefenversterker waarmee je op geluidsgebied niets inleverde. Een groot aantal gitaristen ontdekte dat de THR door zijn draagbaarheid ook erg geschikt is voor op het podium en met de 100-watt THR100HD top als nieuwste creatie borduurt Yamaha op dit idee voort.

Tech 21 en Richie Kotzen hebben de krachtig gebundeld met als resultaat het OMG  overdrivepedaal, dat ook deel uitmaakt van Kotzens signatureversie van de Fly Rig 5. Luister hier hoe deze overdrive het op zijn eentje doet.