aanmelden
Catawiki veilt muziekinstrumenten en vooral gitaren en bassen
Elke vrijdag start een nieuwe veilingronde
Gitarist Extra 22-10-2015 21:10
Catawiki is overal in het nieuws. Is het niet omdat investeerders de snel groeiende veilingsite enorm zien zitten, dan wel omdat ze bij Catawiki voortdurend nieuwe veilingcategorieŽn lanceren. Nu is het de beurt aan muziekinstrumenten en in het bijzonder aan gitaren en basgitaren, plus alles wat daarbij hoort, zoals versterkers en effecten.

De wekelijkse gitarenveiling wordt begeleid door veilingmeesters Frans van Ingen en Joep Egmond.

Elke vrijdag een nieuwe ronde
De Gitarenveiling start elke vrijdag om 12.00 uur en loopt de woensdagavond erop vanaf 20.00 uur af. Zie het voorbeeld in de hoofdfoto, een screendump gemaakt in het weekend van 17 oktober. In die paar dagen van vrijdag tot woensdag wordt een heel nieuw segment producten geveild. Wie woensdagavond de hoogste bieders zijn, prijzen zich gelukkig met hun aankopen. Of niet natuurlijk, als je je in  het heetst van de strijd hebt laten verleiden tot een bieding die eigenlijk wat hoger ligt dan je van plan was…

Zie hier een Fender Coronado II, waarop je in de veiling kan bieden die tot 5 november loopt! Klik hier

 

Magazine
In het Catawiki Magazine van september 2015 vind je een interview met Eric Corton die het ook al aangeeft: “Catawiki is gevaarlijk leuk.” In datzelfde blad doet Robbert van der Ende van Max Guitar in vier pagina’s gewag van zijn liefde voor gitaren, met natuurlijk zijn eigenste Gibson Les Paul Sunburst uit 1960 als allergrootste liefde. We deden daar al ruim verslag van in Gitarist.
Het Catawiki Magazine van september is voor abonnees bij de november-editie van Gitarist bijgesloten. Je kan het magazine ook downloaden als pdf. Klik op het pdf-icoon in de linkerkolom.  

Zelf bieden, zelf veilen
Je kan natuurlijk zelf bieden op Catawiki, maar je kan ook je eigen gitaren, basgitaren, versterkers en effecten laten veilen. Het werkt als volgt. De veilingmeester beoordeelt het item dat je op de site hebt geplaatst en informeert je wanneer het object in de veiling opgenomen wordt. Alle kavels starten op 1 euro. Voor kavels met een hoge verwachte opbrengst is het mogelijk om in overleg met de veilingmeester een ‘reserve price’ op te geven. Als je object verkocht is wordt je geïnformeerd nadat de koper aan Catawiki heeft betaald. Daarna verstuur je het object zelf naar de koper. Catawiki maakt het geld aan de verkoper over minus 12,5% commissie.

In de november-editie van Gitarist vinden abonnees ook een voucher waarmee 20 euro korting op een winnend bod verkregen kan worden.

Bekijk de gitarenveiling: klik hier
Voor de veiling van overige muziekinstrumenten, klik hier