aanmelden
De bluesy kant van Oz Noy
Audio bij de workshop bij het interview in Gitarist 297
Gitarist Extra 22-11-2015 13:11
Blues, bebop en hiphopgrooves, dat hoor je allemaal bij de moderne gitaartovenaar Oz Noy. In Gitarist 297, december 2015 praten we met hem over zijn aanpak, geluid, techniek en de spullen die hij gebruikt om zijn fusion boodschap te verspreiden. Hier kun je de audio beluisteren van de bijbehorende workshop.

Hoewel Oz Noy verschillende muziekstijlen beheerst, gaat zijn grootste belangstelling steevast uit naar de groove. Hij heeft een duidelijk eigen geluid op de gitaar, hoewel je natuurlijk verschillende invloeden in zijn spel kunt aanwijzen, van Pat Martino tot BB King. Je herkent hem altijd direct.

De muziekvoorbeelden in het blad zijn bedoeld als introductie op de unieke manier van spelen van Oz Noy en we bekijken met name zijn bluesy kant. Beide voorbeelden zijn gericht op het uitbreiden van je repertoire aan licks en technieken en je beheersing van het instrument. 

Beluister hier de audio om te horen hoe de voorbeeldpartijen van de workshop moeten klinken. Beide voorbeelden hebben dezelfde backingtrack, die hier ook alleen te horen is en waar je zelf overheen kunt spelen.

Voorbeeld 1 Oz Noy Twisted Blues
Ons eerste voorbeeld is gebaseerd op eenvoudige bluesfrasen over E7, G7 en A13, met een vleugje bebop aan het eind. Er wordt een beroep gedaan op ons uithoudingsvermogen, onze articulatie en onze accuratesse.

Voorbeeld 2 Oz Noy Twisted Blues
Ook in dit voorbeeld hebben we te maken met E7, G7 en A13. We beginnen met een Robert Johnson-lick, gevolgd door string-skipping. We sluiten af met bebopfrasen en wat mixolydische actie.

Backingtrack
Beluister hier de backingtrack van beide voorbeelden.