aanmelden
Flip Scipio: gitaarbouwer van de sterren
Video bij het interview in Gitarist 297
Gitarist Extra 20-11-2015 12:11
Flip Scipio groeide op in Amsterdam en Heiloo, maar woont en werkt al jaren in New York. Hij is gitaarbouwer en –reparateur voor wereldberoemde klanten zoals Paul McCartney, David Bowie, Carly Simon, Jackson Browne, Paul Simon en Ry Cooder. Martine Sipma sprak met Scipio tijdens het Ambacht in Beeld Festival in Amsterdams, waar hij twee masterclasses gaf over gitaarbouw en gitaarreparatie. Het interview vind je in Gitarist 297, december 2015. Bekijk hier de NTR-documentaire Talking Guitars over Flip Scipio.

Scipio studeerde in 1984 af aan de prestigieuze London College of Furniture, waar hij zich specialiseerde in gitaren en aan de gitaar verwante snaarinstrumenten. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest bij de Guild Guitar Company op Rhode Island en als manager bij de Mandolin Brothers Ltd. op Staten Island begon hij zijn eigen bedrijf in New York.

scipio

Bekijk via deze link de documentaire Talking Guitars van Marie-Claire Pijman, die de NTR een paar jaar geleden uitzond, voor een kijkje in het  leven van Flip Scipio.