aanmelden
Gibson True Historic 1960 Les Paul, Murphy Aged
Demovideo bij het nieuwsitem in Gitarist 297, december 2015
Gitarist Extra 20-11-2015 12:11
Gibsons nieuwe naam voor de Custom Shop Reissue Les Pauls is True Historic, Daarmee geeft het bedrijf precies aan wat het ermee beoogt: zo dicht mogelijk (en nog weer dichter dan voorheen) in de buurt komen van de legendarische gitaren uit 1958, 59 en 60.

Dit doet men door bijvoorbeeld het plastic uit die tijd na te maken, de gitaar met de hand af te werken met nat schuren/polijsten en de esdoorn top met dierlijke lijm op de mahonie body te verlijmen.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om de gitaar tegen een flink extra bedrag een oude look te laten geven door Tom Murphy. Murphy is bij Gibson de meester in het verouderen, waarmee hij ooit begon toen hij na het opnieuw spuiten van de hals van een sixties Firebird de nieuwe lak te veel vond afsteken bij de oudere finish van de body. Inmiddels is zijn werk nog nauwelijks te onderscheiden van een gitaar van een halve eeuw oud.

Deze 1960 Les Paul is voorzien van Gibson Custom Buckers die asymmetrisch zijn gewonden, Bumble Bee condensators en CTS potmeters. De afwerking is in lemon burst. 

In de video kun je de True Historic 1960 Les Paul in detail bekijken en natuurlijk pluggen we ook in om een aantal fantastische sounds te laten horen. 

Meer informatie op www.gibson.com