aanmelden
Video's bij de tests in Gitarist 300 - Fender, Danelectro, Blackstar
Fender Jimi Hendrix Stratocaster, Danelectro '58 Longhorn gitaar & bas en Blackstar Artist 15 1x12 & Artist 30 2x12 combo
Gitarist Extra 25-02-2016 09:02
De tests van de Fender Jimi Hendrix Stratocaster, Danelectro '58 Longhorn gitaar & bas en Blackstar Artist 15 1x12 & Artist 30 2x12 combo uit Gitarist 300, maart 2016 hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel bekijken.

De specificaties van de nieuwe Fender Jimi Hendrix Strat lijken in eerste instantie wat vreemd: een rechtshandige gitaar met een omgekeerde kop en een brugelement dat de andere kant op staat, dat kan toch nooit wat zijn? Niets blijkt minder waar: dit is een cool uitziende gitaar met een echte Jimi-uitstraling, die te gek speelt en klinkt. Oordeel zelf!

 

Retrokoning Danelectro komt met twee nieuwe reissues: een heruitgave van de Longhorn bas van eind jaren vijftig (o.a. beroemd geworden door John Entwistle en Rinus Gerritsen) en een gitaar die werd geïnspireerd door een van hun vreemdste creaties, de Guitarlin. Waar de '58 Longhorn bas een heruitgave is van de het oorspronkelijke model, is de gitaarversie een soort afgeslankte versie van zijn voorbeeld. Bekijk beide instrumenten in twee afzonderlijke video's. 

 

De Blackstar Artisan serie van met de hand bedrade, high-endversterkers is ongelooflijk populair bij de professionals. Met de Artist serie wilde men een betaalbare boetiekversterker op markt brengen die geschikt is voor optredende gitaristen. Het streven van de Britten was de geluiden van Artisans opnieuw te creëren, aangevuld met nuttige features voor op het podium.