aanmelden
Video's bij de tests in Gitarist 301
T-Rex Replicator, Fender Bassbreaker, PRS CE 24
Gitarist Extra 24-03-2016 09:03
De tests van de T-Rex Replicator, Fender Bassbreaker 45 top & Bassbreaker 18/30 2x12 combo, PRS CE 24 uit Gitarist 301, april 2016 hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel bekijken.

In het tijdperk van digitale modeling, waarin vrijwel elke fabrikant van effectpedalen het geluid van een tape-echo digitaal probeert na te bootsen, komt T-Rex met the real thing, in een compleet nieuw ontwerp. De Replicator maakt gebruik van de klassieke elektromechanische blauwdruk van een analoge band die langs opname- en weergavekoppen gaat, combineert dit met een aantal moderne eigenschappen waaronder taptempo en stopt dit alles in een apparaat in pedaalvorm. Kijk zelf hoe dit heeft uitgepak . 

 

Fender komt in 2016 met een hele nieuwe lijn versterkers die deels geïnspireerd is door de klassieke Britse versterkers uit de sixties, die op hun beurt weer ‘inspiratie’ haalden uit klassieke Fender ontwerpen van eind jaren vijftig, zoals de beroemde 5F6A Bassman en de tweed 5E3 Deluxe. De splinternieuwe Bassbreaker serie bestaat uit vier verschillende versterkers, waaronder de Bassbreaker 007 en 15 tops en combo’s en de twee grotere modellen die we in het blad testen en die je hier kunt horen: de Bassbreaker 45 top en de Bassbreaker 18/30 2x12 combo. Fender met een Britse twist!  

Toen de CE in 1988 werd geïntroduceerd was het niet alleen de goedkoopste PRS, het was ook de eerste met een geschroefde esdoorn hals. De nieuwe CE 24 is nog altijd een 'bolt-on', maar zit prijstechnisch tussen de Core-lijn CE 24 en de laaggeprijsde S2-uitvoering. Je kunt hem zien als een uitgebreide versie van de laatste of een vereenvoudigd Core model, maar het is hoe dan ook een te gekke gitaar die de essentie van PRS weet te vangen.