aanmelden
Matthieu Brandt's videolessen voor Truefire
Truefire heeft meer dan 25.000 cursusvideo's online
Gitarist Extra 26-05-2016 09:05
Met meer dan 25.000 instructievideo’s voor allerhande gitaarstijlen is TrueFire een van de grootste leveranciers van (interactief) online-lesmateriaal voor de gitarist. Didactisch verantwoord, technisch vooruitstrevend en auteursvriendelijk. De Haarlemse Matthieu Brandt, gitarist en ondernemer in hart en nieren, is verantwoordelijk voor de productie van de video’s van Nederlandse en Vlaamse virtuozen. Hij vertelt in Gitarist 303, juni 2016, over dit inventieve Amerikaanse bedrijf en zijn samenwerking met de bevlogen instructeurs. In onderstaand artikel op Gitarist.nl laten we een serie introductievideo's zien.

door Patrick Lamberts

‘30 Sax Licks For Guitar’ (met Mike Stern), ‘30 Americana Licks You Must Know’ en ‘Chord Navigator - Caged Triads’. Het zijn slechts drie voorbeelden van de ruim 25.000 instructievideo’s die TrueFire biedt, gemaakt door meer dan zeshonderd vakkundige snarenplukkers, fingerpickers en akkoordenkenners. Of je nou blues, flamenco of metal speelt en daarbij gebruikmaakt van een akoestische gitaar, elektrische gitaar of banjo: het Amerikaanse bedrijf heeft voor iedere soort gitarist online-instructiemateriaal in petto.

 

Je kunt de filmpjes tegen betaling downloaden, streamen of op dvd aanschaffen en zelfs interactieve lessen volgen van een gitarist naar keuze. Daar zitten niet de minsten tussen: onder meer Robben Ford, Andy Timmons en Tommy Emmanuel. En er is ook Nederlandse inbreng. Matthieu Brandt voorop, maar ook Richard van Bergen, Mischa den Haring en Reinier Voet leren je over respectievelijk down home blues, alternative roots en gypsyjazz. Binnenkort komen er videocursussen online van Robben Ford en Steve Vai. Klik hier voor pre-orders.  

 

Gratis kennismaken
Je kunt een maand lang gratis kennismaken met Truefire. Je kunt dan alle 25.000 cursusonderdelen streamend bekijken. Als je voorts geen streamingabonnement wilt nemen (à 19 dollar per maand) kun je zonder verplichtingen binnen die 30 dagen opzeggen. Al het Truefire-materiaal kun je bekijken op pc of Mac en op iPad en iPhone.
Klik hier voor meer informatie


Introductievideo op Truefire


 

Een paar integrale cursusonderdelen van de nieuwste Trufire-video's

Carl Verheyen: Jazz Rock Guitar Lesson - Sorrow: 1 Breakdown 

 

 

Pat Martino Guitar Lesson: Welcome to a Prayer Overview - The Nature of Guitar

 


Muriel Anderson: Chet Atkins Guitar Lesson - Chet's Train Breakdown - 

 

Matthieu Brandt: Blues Chord Tricks Guitar Lesson - Funky Robben #2


 

Bekijk deze introducties op een aantal van de videocursussen van Matthieu Brandt. 

Chord Tricks For Electric Blues - Introductie

Blues Solo Strategies - Introductie Jump Blues - Introductie

www.truefire.com