aanmelden
Video bij de tests in Gitarist 320: Eastman, Godin, Chapman
Eastman SB59/v, Godin Summit Classic, Chapman ML1 Pro Traditional en ML2 Pro Modern
Gitarist Extra 20-10-2017 09:10
De tests van de Eastman SB59/v, Godin Summit Classic Ltd en Chapman ML1 Pro Traditional & ML2 Pro Modern uit Gitarist 320, november 2017, hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel bekijken.

Behalve de geliefde Les Pauls van Gibson worden er ook genoeg singlecuts gemaakt door andere merken, zoals Eastman en Godin. 

De SB59/v is Eastman's eerste solidbody ooit en voelt en ziet eruit als een custominstrument dat het voorbeeld van Gibson nauwgezet volgt, maar de vorm iets aangepast heeft. Opvallend is de de vioolachtige Franse politoer-afwerking. 

De Summit Classic van Godin verschilt op een aantal punten nogal van zijn inspiratiebron. Met zijn uitgeholde constructie, richlite toets, actieve HDR-circuit en Bare Knuckle Mule humbuckers is hij duidelijk minder vintage dan de Eastman.

YouTube-ster Rob Chapman ontwikkelde een nieuwe serie gitaren voor 2017, met de nodige input van zijn internetfans. De instrumenten bieden indrukwekkend moderne specificaties voor een nette prijs. In het blad bespreken we de ML1 Pro Traditional en ML2 Pro Modern, die je hier in actie kunt zien.