aanmelden
Tommy Emmanuel met tal van stergitaristen op nieuw album
Accomplice One release op vrijdag 19 januari
Gitarist Extra 18-01-2018 10:01
In Gitarist 322, januari 2018, lees je de recensie over het nieuwe album van Tmmy Emmanuel, Accomplice One. In Gitarist 323, februari 2018, kan je een interview met hem lezen in onze rubriek 'Mijn Gitaarwereld'. Hier op Gitarist.nl laten we drie video's zien van nummers op het album, met Mark Knopfler, J.D. Simo en Frank Vignola en Vinny Raniolo.

Kevin Pasman schrijft in zijn recensie in Gitarist:"In zekere zin is Tommy Emmanuels nieuwe album ‘Accomplice One’ het meest Amerikaans klinkende album dat de Australiër ooit maakte. Dat komt gedeeltelijk door de gastmuzikanten met wie de fingerpickingvirtuoos op het album samenwerkt. Emmanuel doet namelijk geen enkel nummer op het album in zijn eentje; hij wordt bijgestaan door een aantal grote namen uit de americana, zoals Ricky Skaggs, banjovirtuoos Charlie Cushman, Jason Isbell en zijn vrouw Amanda Shires. Met deze en nog veel meer gastmuzikanten verkent hij de wortels van de Amerikaanse muziek. Veel blues, country en bluegrass, maar ook gewoon heel veel mooie liedjes."

De opvallendste gast is misschien nog wel Mark Knopfler, die zowel qua stem als in zijn subtiele gitaarwerk verrassend goed met Emmanuel mengt op de ironische blues van You Don’t Want To Get You One Of Those.

Wie vanwege zijn vingervlugheid naar Emmanuel luistert, komt met ‘Accomplice One’ ook aan zijn trekken. Het licht jazzy Djangology (met Frank Vignola en Vinny Raniolo, opgenomen in Havana, Cuba) is een duizelingwekkend instrumentaaltje.

J.D. Simo mag op een opvallend ritmische interpretatie van Otis Reddings (Sittin’ On) The Dock Of The Bay de zangpartijen met Emmanuel delen.

 

TOMMY EMMANUEL
ACCOMPLICE ONE (PLAYERS CLUB/MASCOT)
(release 19 januari 2018)