aanmelden
Silent Recording Tutorial - Kevin Storm en Fly Rigs
Aquarium Sessions Special
Gitarist Extra 23-08-2019 07:08
Ken je dat? Dat je een track wilt opnemen, maar dat even niet via je amp en mics kunt of wilt doen? Silent recording is dan een uitstekende optie. Dat kan prima met een laptop, een interface en een of meer Fly Rigs. Kevin Storm laat in een tutorial-video voor Aquarium Sessions van Gitarist zien hoe dat in z’n werk gaat - en ondertussen steek je nog van alles op over het speel- en opnameproces bij het maken van een track! In Gitarist 342, september 2019, vind je een inleidend interview met Kevin Storm. Bekijk de tutorial video hier!

In de video laat Kevin Storm zien hoe hij een track opneemt, geheel in de box. Voor het opnemen van zijn gitaren gebruikt hij Fly Rigs van Tech 21, die rechtstreeks in de audio-interface gaan, in dit geval een Apogee Elements. Als muzieksoftware gebruikt hij Cubase.

 

In de video neemt Kevin eerst drie cleane gitaarpartijen op via de Acoustic Fly Rig. Hij doet er vervolgens nog een cleane gitaarpartij bij, maar dan met meer bite, speelt vervolgens de ritmegitaar in via de Paul Landers signature Fly Rig en soleert vervolgens via de Richie Kotzen signature Fly Rig.

Gedurende de video geeft Kevin je tal van tips mee hoe je thuis, in de slaapkamer, een hele track kunt bouwen met louter je koptelefoon op, zonder versterkers, zonder microfoons. Het gaat over sound, over het dubbelen van partijen, over sfeer bouwen en de aanpak van solo’s bij een opname.

Voor meer informatie over de Flyrigs, klik hier

Aquarium Sessions tutorial Tech21 Flyrigs met Kevin Storm en Steven Faber.
Copyright Gitarist / Keijser 18 Mediaproducties, 2019 
Videoredactie Steven Faber
Camera en montage Paul Scheepmaker
Audio James Powell 
Met dank aan Sound Service die de Tech21 Flyrigs ter beschikking stelde, alsmede de Focal monitors, de Apogee audio-interface, de LTD bas en de ESP gitaar.

Zie ook het interview met Kevin Storm in Gitarist 342, september 2019. 
Gitarist 342 bestellen? Klik hier.   
 

Kevin Storm
Hij is als sessiegitarist actief in diverse metalbands. Zo speelde hij onder meer met Vulture Industries, Equilibrium en de Zweedse blackmetalband Shining. Hij opereert vooralsnog het liefst onafhankelijk. De Enschedese Kevin Storm, geboren op 1 oktober 1980, is freelance-ontwerper, maar natuurlijk vooral gitarist. Beide disciplines oefent hij hoofdzakelijk uit op projectbasis. Hij gaat hiervoor regelmatig op pad, maar opereert eveneens vanuit zijn Stormstudios.

Aquarium Sessions
YouTube-kanaal met miniconcerten, tutorials en video-interviews

Onze redactie houdt kantoor in muziekmakerscentrum Q-Factory in Amsterdam. In het redactiekantoor is er een kleine ruimte die vanwege de grote ramen bekend staat als ‘het aquarium’. In die karakteristieke ruimte organiseren we regelmatig de Aquarium Sessions: miniconcerten, video-interviews en tutorials met interessante muzikanten.

Bekijk op ons YouTube-kanaal de miniconcerten van Ethan Johns With The Black Eyed Dogs, Tyler Ramsey, Sons of het East en Eagle-Eye Cherry, die onlangs bij ons boeiende akoestische miniconcerten gaven. We hebben ook twee interviews op video gezet en gepubliceerd: Samantha Fish en Jared James Nichols. Vers van de pers is de Fly Rig-tutorial die we maakten met Kevin Storm.

ZIE HET TERUG OP YOUTUBE!
Abonneer je op ons Aquarium Sessions YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van nieuwe sessies: www.youtube.com/c/aquariumsessions

Aquarium Sessions is een project van Musicmaker, Gitarist, Slagwerkkrant, De Bassist en Interface; media for musicians. Mede mogelijk gemaakt door Q-Factory Amsterdam. Powered by Audient, Auralex, Blue, Bose en Tama.