aanmelden
Jan Akkerman over zijn nieuwe album 'Close Beauty'
Video-interview bij het artikel in Gitarist 344, november 2019
Gitarist Extra 17-10-2019 21:10
Met ‘Close Beauty’, zijn eerste studioalbum sinds 2011, heeft Jan Akkerman een ijzersterk album afgeleverd, afwisselend maar direct herkenbaar, vol ideeën en ingespeeld zoals alleen hij dat kan. Wij spraken hem over zijn nieuwe album (release 25 oktober 2019) in de Gibson Room van de A’DAM Toren in Amsterdam. Lees het interview door Michiel Roelse in Gitarist 344, november 2019. We hebben het interview ook gefilmd, en de video kun je in het artikel hieronder bekijken.

“Ik had een heleboel stukken liggen, zoals altijd, en dit album was op verzoek van Mascot, mijn platenmaatschappij. Zelf had ik niet echt de drang om weer een cd te maken, de laatste was ‘Minor Details’ uit 2011. Die zit ook in de box met 26 cd’s (‘The Complete Jan Akkerman’ - met alle studioalbums, een aantal geselecteerde live-opnames en Focus-tracks). Daarvan is er niet één hetzelfde; het enige wat hetzelfde is, is mijn stijl. Die blijft altijd overeind. Het enige wat verandert, is de achtergrond. Op ‘Close Beauty’ hoor je dat ook weer: verschillende achtergronden en mijn stijl als rode draad.”

 

Je kunt de video ook vinden op ons YouTube-kanaal ‘GitaristVideo’. Abonneer je ook daarop, want dan krijg je alle updates te zien - 3594 abonnees gingen je al voor!

Archiefinterview
Bijna drie jaar geleden hebben we Jan Akkerman uitgebreid geportretteerd en geïnterviewd: in Gitarist 310, januari 2017, wegens zijn zeventigste verjaardag. Dat interview kun je nu als pdf downloaden. Klik op de download button bovenin de linkerkolom.