Workshop rock ‘n’ roll- en surfinstrumentals door BJ Baartmans in videoserie StageCoach Sessions

Rock ‘n ‘roll-, surf- en spaghettiwestern-instrumentals in 10 video's en met tabs

Gitarist Extra 15-10-2020 10:10

In de zevende aflevering van StageCoach Sessions reizen we mee met The Space Age Travellers, een instrumentale band rondom snarenvirtuoos BJ Baartmans. Zij brengen rock ‘n ‘roll, surf, jive en spaghettiwestern-instrumentals met een freejazztwist in een klinkende reis door de tijd! BJ Baartmans legt in de videoserie aan de hand van de track Rollercoaster alles uit over zijn benadering van het nummer en de technieken en effecten die hij daarbij gebruikt. Bekijk alle 10 video's in dit artikel!

StageCoach Sessions is een initiatief van muzikant-docent Matthieu Brandt; een project dat hij dit jaar met de magazines in onze uitgeverij uitrolt.

Deze videoserie – die mooi aansluit op onze Aquarium Sessions in eigen huis met miniconcerten, tutorials en interviews – draait om registraties op locatie met topkwaliteit live-opnamen van gitaristen met aansluitende instructievideo’s. Deze StageCoach Sessions worden altijd gepubliceerd met workshops inclusief tabs, notenwerk en interviews op onze videokanalen en in onze magazines.

 

In deze aflevering presenteren we de videoserie BJ Baartmans - The Space Age Travellers: rock ‘n ‘roll-, surf- en spaghettiwestern-instrumentals.

 

In Gitarist 356, november 2020 vind je een uitgebreid interview met BJ Baartmans, alsmede de tabs van het nummer Rollercoaster. Hier in dit webartikel kun je alle bijbehorende video's zien en kun je de tabs van het nummer downloaden. Ook kun je een video zien van het nummer Cobra, live in de studio gespeeld door The Space Age Travellers.

The Space Age Travellers: BJ Baartmans, Sjoerd van Bommel en Gerco Aerts (vlnr)

BJ Baartmans speelt in The Space Age Travellers, samen met drummer Sjoerd van Bommel en bassist Gerco Aerts, hoofdzakelijk eigen werk, geïnspireerd door de sounds van gitaarhelden zoals Bill Frisell, Ry Cooder, Marc Ribot en Brian Setzer en hun leermeesters zoals Duane Eddy, Wes Montgomery, Dick Dale en James Burton. Superdansbare grooves, romantische melodieën, intrigerende soundscapes en vingervlug spel op het scherpst van de snede.

 

Video's van StageCoach Sessions deel 7, met BJ Baartmans en The Space Age Travellers

Part 1: Cobra - performance door Space Age Travellers

Part 2: Rollercoaster - performance door Space Age Travellers

 

Part 3: Rollercoaster - multiscreen performance door BJ Baartmans

 

Part 4: Rollercoaster - multiscreen uitleg door BJ Baartmans

Part 5. Rollercoaster - uitleg effectgebruik door BJ Baartmans

 

Part 6-10: Video-interview met The Space Age Travellers BJ Baartmans, drummer Sjoerd van Bommel en bassist Gerco Aerts

PDF DOWNLOAD
Download de tabs van Rollercoaster met de downloadknop bovenin de linkerkolom. 

zoeken
zoeken