StageCoach Sessions videoserie: fingerstyle gitaar met Gareth Pearson

Workshop en interviews bij het artikel in Gitarist 376

Gitarist Extra 23-06-2022 08:14

In de tiende aflevering van StageCoach Sessions reizen we naar New York om een interview en een educatieve video op te nemen met Gareth Pearson, een van ‘s werelds beste fingerstyle-gitaristen.

StageCoach Sessions is een initiatief van muzikant-docent Matthieu Brandt; een project dat hij in samenwerking met de magazines in onze uitgeverij uitrolt.

Deze videoserie – die mooi aansluit op onze Aquarium Sessions in eigen huis met miniconcerten, tutorials en interviews – draait om registraties op locatie met topkwaliteit live-opnamen van gitaristen met aansluitende instructievideo’s. Deze StageCoach Sessions worden altijd gepubliceerd met workshops inclusief tabs, notenwerk en interviews op onze videokanalen en in onze magazines.

In deze aflevering presenteren we fingerstyle gitarist Gareth Pearson met een interview en een educatieve video. 

 

StageCoach Sessions deel 10, met Gareth Pearson

 

* Hello Ma Baby Performance en Breakdown
Dit is een klassieke ‘old style’ folksong in een fingerstyle-arrangement van Gareth Pearson. Het is een goeie illustratie van de verschillende vuurwerktechnieken die hij in dit type nummers gebruikt.

Het nummer staat in de toonsoort C. Sommige van de akkoorden die je normaal als barré zou spelen, speelt Gareth met een alternatieve voicing. De duim van zijn linkerhand fret de basnoot op de 6e snaar en de resterende vingers spelen de andere noten op de hogere snaren. De ringvinger van zijn linkerhand fret dan vaak twee snaren tegelijkertijd, de A en D. De alternerende bas speelt hij met een duimplectrum, maar je kunt dit ook alleen met je vingers spelen.


Download de tab als pdf hier. Je vindt de tab ook op een hele pagina afgedrukt in Gitarist 376, juli 2022. 

Garth Pearson Interview
In het interview gaat Gareth uitgebreid in op zijn speeltechnieken, zijn gitaar, etc. 

De StageCoach Sessions-video’s kun je bekijken op ons YouTube-kanaal GitaristVideo en op Gitarist.nl in de sectie Extra.

zoeken
zoeken