Video's Roland NAMM 2010

JS-8, ME-25, AC-33 en de Roland Battery Band

Gitarist Extra 28-02-2010 21:23

Op de vooravond van de NAMM show 2010 in Anaheim, Californië, gaf Roland haar persconferentie in de Roland Arena. In een uur tijd presenteerde het bedrijf al haar nieuwe producten en productverbeteringen. Hieronder vind je drie video's met demonstraties van de gitaarproducten. In de laatste video zie je de Roland Battery Band, die in zijn geheel van stroom wordt voorzien door middel van batterijen.

Jammen in stijl met de JS-8
Met de JS-8 kan je jammen, opnemen of je spel verbeteren. WAV’s en MP3’s speelt hij zonder moeite af, ook van een Usb-stick. Met de Central Cancel optie kan je bepaalde geluidsbronnen (zoals vocalen of gitaren) in een nummer minimaliseren. De JS-8 heeft twee speakers, een ingebouwde tuner en 300 audioloops.
Een effectprocessor tussen gitaar en jamstation inbouwen is niet nodig. De JS-8 heeft honderd effecten van de BOSS GT-10 ingebouwd gekregen.
• Rolandartiest Johnny DiMarco demonstreert de JS-8

ME-25 Guitar Multiple Effects
Boss presenteerde de nieuwe ME-25 multi-effect met phrase looper. Deze belooft professionele mogelijkheden en geluiden met het bedieningsgemak van een effectpedaaltje. Handig is de ingebouwde geluidsbibliotheek die je toegang geeft tot tientallen klassieke of moderne geluiden; kies een categorie (bijvoorbeeld clean, crunch, heavy of extreme) en selecteer een van de tien variaties. Zelf programmeren kan natuur- lijk ook, met behulp van de tien versterkermodel- len en 27 effecten. Super stack geeft extra laag voor superheavy sounds.
• Rolandartiest Robert Marcello demonstreert de ME-25

AC-33
De AC-33 is een akoestische gitaarversterker op acht AA-batterijen. Deze stereoversterker heeft een vermogen van 2 x 15 Watt. Als mogelijkheden vind je naast de gitaaringang een ingang voor microfoon, diverse effecten, anti feedback en een phraselooper. Zijn je batterijen op? Dan gebruik je gewoon de netadapter.
• Rolandartiest Tommy Walker demonstreert de AC-33.

Roland Battery Band
Met het oog op de nomademuzikant produceert Roland veel producten die op batterijen kunnen lopen. Een demonstratie van de Roland Battery Band.

video player
zoeken
zoeken