NAMM Show 2017, Dag 1: Boss, Roland, Guild, Rockett Pedals

Verslag van de beursvloer in Anaheim, Californie

Merknieuws 19-01-2017 04:01

De NAMM Show 2017 is begonnen! Net aangekomen in Anaheim, Californie, gingen we naar de persconferentie van Roland en Boss, waar we werden getrakteerd op een speech van Andy Summers, die de Roland & Boss Lifetime Achievement Award kreeg. Later zagen we Mark Lettieri die zijn signature pedaal demonstreerde.

Summers vertelde dat hij een behoorlijke effectfreak is en dat sounds van Roland en Boss producten in opnames uit zijn hele carriere te horen zijn. Van Walking on the Moon tot zijn vorig jaar uitgebrachte soloalbum Metal Dog, waarop hij veel gebruik heeft gemaakt van de VG-99 V-Guitar System.

Boss
In september werden met de Katana versterkers en GT-1 effectprocessor al een aantal nieuwe producten van Boss geintroduceerd, maar dat houdt niet in dat we het op deze NAMM zonder gitaarnieuws moeten stellen.
Zo wordt de 40ste verjaardag van het bekende compact pedal gevierd met een jubileumuitgave van de DS-1 distortion, het meest verkochte Boss pedaal uit de geschiedenis. Deze DS-1-4A zal alleen in 2017 beschikbaar zijn.

Voor de singer-songwriter zijn twee nieuwe versterkers beschikbaar, de Boss Acoustic Singer Live (60 watt) en Pro (120 watt). Beide versterkers hebben een gitaar- en microfoonkanaal en zijn voorzien van handige functies als een ingebouwde looper en harmony functie die een tweede stem kan toevoegen aan wat je zingt op basis van de gespeelde akkoorden.

Guild
Van Guild is er zowel akoestisch als elektrisch nieuws. Zo is de D-55 terug van weggeweest. Deze dreadnought wordt nu gemaakt in de nieuwe Californische fabriek die vorig jaar de eerste modellen toonde. Verder zagen we de nieuwe Troubadour serie die teruggrijpt op de concertmodellen uit de jaren 1960. De lijn begint met de betaalbare M-240E met een gloednieuw DeArmond ToneBoss element. Daarna komen de M-140(E) en de M-40(E), die vollidig massief is en voorzien kan worden van een LR Baggs Element VTC pickup.


De vorig jaar opnieuw geintroduceerde S-200 T-Bird heeft twee broers gekregen met de T-Bird ST & ST P90. Deze modellen hebben eenvoudiger elektronica dan S-200. De ST is uitgerust met twee LB-1 Little Humbuckers, terwijl de ST P90..., ach de naam zegt het eigenlijk al.

Rockett Pedals
Bij Rockett pedals troffen we Mark Lettieri, gitarist van onder andere Snarky Puppy, die zijn signature pedaal demonstreerde, dat zo nieuw is, dat er nog geen naam van bekend is. 


NAMM Show 2017: onze dagverslagen en video reportages
Verslag van de beursvloer in Anaheim, Californië

In vier dagverslagen en een preview plus diverse videoreportages brengen we al het nieuws uit L.A. bij jullie op het scherm! Binnenkort natuurlijk ook ruim in Gitarist, maar bekijk hier op Gitarist.nl de volgende artikelen:
 
NAMM Show Preview, met o.a. Fender, Gretsch, DAngelico, ESP, Breedlove
 
NAMM Show Dag 1 verslag, met o.a. video Mark Lettieri bij Rockett Pedals en productnieuws Boss, Roland, Guild
 
NAMM Show Dag 2 verslag, met o.a. video John Mayer bij PRS en productnieuws Ibanez, Cordoba, Way Huge & PowerWire
 
NAMM Show Dag 3 verslag, met o.a. videoreportage Ibanez, T-Rex en Framus en productnieuws Vox, EarthQuaker, Mad Professor
 
NAMM Show Dag 4 verslag, met o.a. videoreportage Elixir, Fender, PRS, Taylor (zie foto boven), een aparte videorepo Electro-Harmonix en productnieuws Elixir, Fender, PRS, Taylor, Electro-Harmonix 
zoeken
zoeken