NAMM Show 2017, Dag 3: Ibanez, T-Rex, Framus, Vox, EarthQuaker, Mad Professor

Verslag van de beursvloer in Anaheim, Californie

Merknieuws 21-01-2017 03:01

De dagen zijn te kort voor het aanbod aan nieuwe producten op de NAMM Show. Deze derde dag bracht ons onder andere langs Fender, Vox en Mad Professor, maar we beginnen met de video die we schoten op de stands van Ibanez, T-Rex en Framus.

Bekijk onze videoreportage vanaf de stands van Ibanez, T-Rex en Framus.

Fender
De meeste aandacht bij Fender gaat uit naar de Professional serie, die de American Standard serie vervangt. Lees meer daarover in onze Preview. Hier willen we vooral de 30ste verjaardag van de Custon Shop noemen. Voor dit jubileum heeft Fender custom shopbouwers van het eerste uur gevraagd om weer bij elkaar te komen en een aantal bijzondere modellen te maken, zoals je hieronder kan zien.

Ook op akoestisch vlak was er nieuws te melden, want de Paramount serie is uitgebreid met drie gitaren die volledig uit mahonie zijn gemaakt en voor de optredende akoestische gitarist zijn twee nieuwe versterker beschikbaar, de Acoustic 100 & 200. Beide zijn voorzien van bluetooth om muziek te streamen en hebben het stijlvolle uiterlijk van de Acoustic SFX en de Acoustic Pro.


Vox
De kleine Vox MV50 weegt maar een halve kilo en past gemakkelijk in het zijvak van je gigbag, maar deze klasse D versterker weet 50 watt vermogen op te hoesten, genoeg volume om elke zaal mee te vullen. Met een nieuwe Nutube buis in de voortrap produceert de amp een serieuze gitaartoon die kan wedijveren met je favoriete buizenversterkers. Er zijn drie uitvoeringen: de MV50 AC met een bel-achtig, crunchy AC30-geluid; de MV50 Clean met een op Amerikaanse versterker gebaseerde cleane sound met veel headroom; en de MV50 Rock met de agressievere toon van Britse high-gain versterkers. Alle drie de modellen kunnen gecombineerd worden met een 1x8 speakerkabinet.

vox 

 

EarthQuaker Devices
Volgens EarthQuaker Devices is de Space Spiral een “donkere en dromerige gemoduleerde delay, ontworpen om je mee te nemen over de snelwegen van je fantasie”. Even terug op aarde: we hebben het over een analoog klinkende digitale delay met een delaytijd van 30 tot 600 ms en een LFO waarvan niet alleen de diepte en de snelheid kan worden ingesteld, maar ook de vorm van de golf, van driehoekig naar blokvorm. Klinkt in ieder geval 'far out'!

eqd 

Mad Professor
Het Finse effectmerk toont twee nieuwe modellen op de NAMM. De Big Tweedy overdrive simuleert het geluid van een 1957-60 Fender tweed Twin. Het pedaal heeft dezelfde aanslaggevoeligheid als het originele exemplaar dat Mad Professor in zijn versterkerverzameling heeft. 

mp1

De Twimble Simble is een samenvoeging van de al bestaande Mad Professor pedalen Simble Overdrive en Simble Predriver. Met de Accent-regelaar stel je het frequentiegebied in dat het meest benadrukt wordt, terwijl het Predrive-gedeelte reageert op de sterkte van je gitaarsignaal. Overdrive en Predrive kunnen ook apart gebruikt worden.     

mp2

 

NAMM Show 2017: onze dagverslagen en video reportages

 

Verslag van de beursvloer in Anaheim, Californië
In vier dagverslagen en een preview plus diverse videoreportages brengen we al het nieuws uit L.A. bij jullie op het scherm! Binnenkort natuurlijk ook ruim in Gitarist, maar bekijk hier op Gitarist.nl de volgende artikelen:
 

 

NAMM Show Preview, met o.a. Fender, Gretsch, DAngelico, ESP, Breedlove
 

 

NAMM Show Dag 1 verslag, met o.a. video Mark Lettieri bij Rockett Pedals en productnieuws Boss, Roland, Guild
 

 

NAMM Show Dag 2 verslag, met o.a. video John Mayer bij PRS en productnieuws Ibanez, Cordoba, Way Huge & PowerWire
 

 

NAMM Show Dag 3 verslag, met o.a. videoreportage Ibanez, T-Rex en Framus en productnieuws Vox, EarthQuaker, Mad Professor
 

 

NAMM Show Dag 4 verslag, met o.a. videoreportage Elixir, Fender, PRS, Taylor (zie foto boven), een aparte videorepo Electro-Harmonix en productnieuws Elixir, Fender, PRS, Taylor, Electro-Harmonix 


zoeken
zoeken