Meer dan 70 merken op de gitaar-en basbeurs van de Bridge Guitar Convention + masterclasses en workshops zaterdag 1 juni in Eindhoven

Masterclasses van 's werelds beste gitaristen en een wervelende gitaar- en basbeurs in Muziekgebouw Eindhoven

Events 30-05-2024 07:05

De Bridge Guitar Convention is gitaar- en basbeurs met masterclasses in één. Op elke vierkante meter van Muziekgebouw Eindhoven vind je gitaren, bassen, versterkers en effecten bij de stands van tientallen merken. Als je verdiept bent in het uitproberen van al die gear, moet je uitkijken de workshop van je favoriete gitarist niet te missen.

BRIDGE GUITAR CONVENTION
Zaterdag 1 juni, Muziekgebouw Eindhoven 
Tickets voor beurs + mastercalsses € 12,50, studenten € 7,50

Workshops en masterclasses
De Bridge Guitar Convention is gitaarbeurs en workshopdag in één. In de masterclasses komen alle stijlen aan bod, van jazz tot metal, via blues naar pop/rock, en zijn zowel gericht op beginners als op gevorderden.

Check hier het blokkenschema van de masterclasses. 

Matteo Mancuso is, zoals Guitar World het schetst, 'the man of the hour': Virtuoos met een heel aparte techniek, muzikaal en amicaal; een masterclass voor Yamaha.
Lees alles over zijn masterclass elders op Gitarist.nl

Jon Gomm is 's werelds meest innovatieve fingerstyle gitarist; een masterclass voor Ibanez.
Lees alles over zijn masterclass elders op Gitarist.nl.  

Lees alles over de andere masterclasses en workshops op 1 juni elders op Gitarist.nl inclusief tijdschema! Met deze gitaristen en bassisten: JB Meijers,  Jordy Sanger, Merel Bechtold, Peter Peskens, Sönke Meinen, Barend Courbois, Jesse van Ruller, Jeanne Rouwendaal, Reinier Scheffer en Django Trienes. 

Gitaar- en basbeurs
Op de gitaarbeurs vind je zowel elektrische gitaren en bassen als akoestische gitaren. Natuurlijk zijn er amps van allerlei merken. En allerlei accessoires zoals capo's, pickguards, onderhoudsproducten voor je gitaar en coole bluetooth speakers. Je krijgt advies van de productexperts in de stands. Je kan alles uitproberen. En als je je pedalboard een upgrade wilt geven, zal je je in een waar luilekkerland voelen.

Dit zijn de merken die zullen exposeren op de gitaarbeurs. 

Aristides

Bacci

Beetronics

Blackstar

Cordoba

Cort

Crafter

Crazy Tube Circuits

Curt Mangan Strings

Darkglass

Dejawu

Digitech

Dingwall

DMI

Dogal

DSM & Humboldt

Duesenberg

Eko

ESP

Fender Audio

Ferrini Straps

FGN

Fortin

G7th

Guild

GuitarKing Fuzz

Hagstrom

Harmony

Henriks Pickguards

Hercules

Heritage

Ibanez

IK Multimedia

J. Rockett

Janssen Gitaarbouw

Jet

Kala

Kauffmann

KJ Band

Korg

Lâg

Laney

Legator

LTD

Martin

Monster Cable

Neural DSP

Ortega

Peavey

Pedaltrain

Printonic

Radial

Rapier

Revv

RH Guitars

Sandberg

Scharpach

Schecter

Schwung Guitars

Souldier

Spector

Stagg

Stefy Line

Stradlin Guitars

Strymon

Suhr

Temple

Tokai

Tyrone

Ultimusician

Universal Audio

Unquendor

Van Laeck Amps

Vintage

Vox

Walden

Walrus Audio

Warm Audio

Boutique gitaren
Op de beurs van de Convention kun je een grote hoeveelheid boutique gitaren bekijken en uitproberen. Van bouwers als Dejawu, Janssen, Schwung, Scharpach, Unquendor, KJ Band en RH Guitars. Naast natuurlijk de bekende reguliere gitaarmerken! 

Pedals
Pedalboards van gitaristen dijen steeds verder uit. Op de gitaarbeurs kan je een grote hoeveelheid effecten uitproberen. Van onder meer Beetronics, Crazy Tube Circuits, Digitech, GuitarKing Fuzz, IK Multimedia, Strymon, Universal Audio, Walrus Audio en Warm Audio. 

Bassen
Naast gitaren zijn er dit jaar ook veel bassen op de stands aanwezig, van onder meer Spector, Ibanez, Duesenberg, Bacci, Lag, Kala en Sandberg. 


Uitreiking Gitarist Poll Awards

Elk jaar reikt Gitarist in 20 categorieën de Gitarist Poll Awards uit, resultaat van duizenden stemmen die door lezers van Gitarist op het pollformulier zijn ingevuld, stemmen voor de gitaristen die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden en stemmen voor de productlanceringen die onze lezers het beste, meest innovatief, of bijzonder vonden het afgelopen jaar. 

Tijdens de Guitar Convention zullen de Gitarist Poll Awards worden uitgereikt.


BRIDGE GUITAR CONVENTION

Zaterdag 1 juni, Muziekgebouw Eindhoven 
Tickets (gitaarbeurs + workshops) € 12,50, studenten € 7,50
* Ticketprijs is inclusief servicekosten en betalingskosten.

Als je al een ticket hebt voor een van de betaalde concerten van Bridge Guitar Festival, dan kun je op vertoon van dat ticket gratis de gitaarbeurs en workshops bezoeken. 

De Bridge Guitar Convention wordt tot stand gebracht door het Bridge Guitar Festival in samenwerking met Gitarist Magazine, De Bassist Magazine en Guitar Matrix.

 

Download pdf van het blokkenschema.


zoeken
zoeken