Riff van de maand: Greta Van Fleet's Highway Tune

Riff van de maand: Greta Van Fleet's Highway Tune

Video bij de workshop in Gitarist 337

In Gitarist 337, april 2019, vind je de noten en tabs bij deze workshop. De band Greta Van Fleet wordt als sinds dag één vergeleken met Led Zeppelin. Deze riff vormt de basis van hun debuutsingle Hi.....meer »»

In 20 minuten... de harmonische mineurtoonladder leren

Audio bij de workshop in Gitarist 337

In Gitarist 337, april 2019 vind je de noten en tabs bij deze workshop. Niet alleen voor shred! Leer alles over deze veelzijdige en exotische toonladder en hoe zijn unieke klankkleur te gebruiken in j.....meer »»

Jamtrack: grunge

Audio bij de workshop in Gitarist 337

In Gitarist 337, april 2019, vind je de noten, de tabs en het akkoordenschema bij deze workshop. Maak gebruik van een mix van rock- en metal-invloeden als je jamt over deze backingtrack in grunge-stij.....meer »»

YouTube-kanalen voor de gitarist - deel 1

Marty Music en Paul Davids

YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag .....meer »»

Nu verkrijgbaar: Steel Panther's Poontang Boomerang-effectpedaal

Reverb.com verbiedt gelijktijdig het Pussy Melter-pedaal

De Amerikaanse glam-metalband Steel Panther is niet vies van een seksistische songtekst of vulgaire woordgrap. Reverb.com vindt echter dat 'Pussy Melter' te ver gaat en verbiedt daarom Steel Panther's.....meer »»

Dick Dale overleden

The King of the Surf Guitar werd laat in zijn carrière wereldberoemd

Dick Dale, ook wel bekend als The King of the Surf Guitar, is afgelopen zaterdag op 81-jarige leeftijd overleden. De grondlegger van de surfgitaarstijl beleefde in de jaren negentig een tweede carriÃ.....meer »»

Co Live! Podcast 2x een uur de muziek van de Gitarist Poll Awards

Plus groot archief radiouitzendingen met topgitaristen en nieuw talent

Co Live! met Gitaar Special elke zondag om 20.00 uur op NPO Soul & Jazz. Op 16 en 17 maart 2019 heeft Co de Kloet ook de zaterdagavond uitzenbding erbij betrokken om de Gitarist Poll Awards in het zon.....meer »»

Release van de Week: Gary Hoey - Neon Highway Blues

Vandaag verschenen - 15 maart 2019

Bluesgitarist Gary Hoey komt met zijn 21ste album, Neon Highway Blues. De elf nummers tonen het zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid van een veteraan naast de frisheid van iemand die nog steeds aan het.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken