Jamtrack: Amerikaanse punk

Jamtrack: Amerikaanse punk

Audio bij de workshop in Gitarist 356

In Gitarist 356, november 2020 vind je de noten, tabs en akkoordenschema bij deze workshop. Dacht jij dat punk in 1977 in Engeland begonnen was? Dan heb je het mis; denk daar maar eens over na terwijl.....meer »»

Niks dan licks

Audio bij de workshop in Gitarist 356

In Gitarist 356, november 2020 vind je de noten en tabs bij deze workshop. In deze serie geven we elke maand een gevarieerde verzameling licks in de stijl van bekende gitaristen op drie moeilijkheidsn.....meer »»

Arjen Lucassen en de nieuwe Ayreon

Trailer Transitus en diverse video's vanuit de studio

Arjen Lucassen is wereldwijd geliefd vanwege de progrockopera’s met sciencefictionteksten die hij de afgelopen 25 jaar onder de naam Ayreon uitbrengt. Zijn nieuwe dubbelalbum ‘Transitus’ - metee.....meer »»

Fender vernieuwt Professional Serie

Amerikaanse toplijn krijgt make-over

Vier jaar na de introductie van de American Professional-lijn komt Fender met een upgrade van hun topserie. In die tijd hebben ze goed naar artiesten geluisterd die met suggesties kwamen. De hele vern.....meer »»

Release van de week: Marcel Serierse en Tim Langedijk - Telegrams

Vandaag verschenen - 9 oktober 2020

Wat doe je als je opeens thuis zit door de lockdown? Drummer Marcel Serierse nodigde gitarist Tim Langedijk uit om een blues in te spelen bij zijn drumpartij. Wat ontstond was de EP Telegrams......meer »»

De gitaarwereld rouwt

Reacties op het overlijden van Eddie Van Halen

Gisteren overleed gitaargrootheid Eddie Van Halen. De hele muziekwereld reageert op zijn overlijden en we hebben enkele reacties voor je onder elkaar gezet......meer »»

Eddie Van Halen is overleden

In Memoriam en ons interview uit 2016

Dinsdag 6 oktober, 22.00 uur meldde Wolf Van Halen via Twitter dat zijn vader Eddie Van Halen is overleden aan de gevolgen van kanker, 65 jaar oud. In 2016 kreeg onze auteur Oscar Timans de zeldzam.....meer »»

Release van de week: Oasis – What’s The Story (Morning Glory) 25th Anniversary

Vandaag verschenen - 2 oktober 2020

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat What’s The Story (Morning Glory) van Oasis uitkwam, slechts 14 maanden na hun klassieke debuut Definitely Maybe. Om dit jubileum te vieren brengt Big Broth.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken