Gitaarclinic Timuçin Sahin

Vrijdag 21 December • 15.00 uur • SJU Jazzpodium

Artist news 18-12-2007 16:03

Voorafgaand aan het concert dat Timuçin Sahin met Randy Brecker geeft in Tivoli de Helling, verzorgt de Turkse gitaarvirtuoos op vrijdagmiddag 21 december een exclusieve gitaarclinic in het SJU Jazzpodium. De clinic wordt aangeboden door de SJU in samenwerking met het Utrechts Conservatorium. De entree is gratis, opgeven kan via clinic@sjujazz.nl (vol=vol).

Timuçin Sahin wordt door de toonaangevende jazztijdschriften geroemd om zijn unieke geluid, vanwege zijn (deels) fretloze doubleneckgitaar en de verbluffende klanken die hij daar uit weet te halen. ‘With a voracious musical appetite that includes African, Indian and more traditional western jazz and contemporary classical music, Sahin has fashioned a sound that is an intriguing blend’ (All About Jazz).

Voor deze tour nodigde Sahin de Amerikaanse trompettist Randy Brecker uit. Brecker speelde met grootheden als James Taylor, Bruce Springsteen, Frank Sinatra, Steely Dan en Frank Zappa. Hij verwierf faam met de funky jazz van The Brecker Brothers – Some Skunk Funk – met zijn in januari overleden broer Michael.

SJU Jazzpodium
Varkenmarkt 2, Utrecht
sjujazz.nl
zoeken
zoeken