Nieuwe tourdata Guitar Sound Shaping met Tom Barbier

Boss masterclass tour met Tom Barbier

Events 07-11-2017 10:11

Tom Barbier deed in het voorjaar een geweldige serie masterclasses Guitar Sound Shaping namens Boss. Binnenkort start hij een nieuwe serie, waaronder een masterclass tijdens de Gitarist Educatie Markt op 19 november in Amsterdam. Ook doet Barbier Leuven, Oudenaarde, Genk, Antwerpen, Namen en Sint-Niklaas aan, tussen 15 november en 14 december 2017. Kijk hieronder voor alle info, data en tickets.
Gitarist Magazine is partner van deze tour.

Wat is de beste volgorde voor effectpedalen op een pedalboard? Op die vraag bestaat er eigenlijk geen eenduidig antwoord. Alles hangt af van welke effecten je gebruikt en welk resultaat je wil bereiken. Wat we wel kunnen doen, is raad vragen aan een gitarist als Tom Barbier

Hij verdiende zijn strepen bij o.a. ZornikHeadphone, Lemon, Tout Va Bien en Manoeuvres, maar hij is ook een sessiemuzikant, omwille van zijn omvangrijke kennis wanneer het gaat over functioneel gebruik van gitaareffecten. 

Kijk hier naar hoe hij zijn workshopserie introduceert. 

In deze clinic gaat Tom Barbier verder dan de simpele daisy chain-opstelling. Hij experimenteert en gaat op zoek naar originele sounds die ver weg gaan van een standaard gitaarklank. Hij laat je horen hoe topgitaristen hun sounds bouwen, zoals Jonny Greenwood (Radiohead), Russel Lissack (Bloc Party), Josh Homme (Queens of the Stone Age) of Annie Clark (St. Vincent).

Radiohead
Een aantal geluidsbepalende gitaristen zal voorbij komen in zijn voorbeelden. We gaan onder anderen Radiohead, St. Vincent, Kyuss, Tom Morello en de bekende delays van The Edge horen in de bijna twee uur die de masterclass duurt. Ook demonstreert Barbier meer extreme klanken met - naast natuurlijk een batterij aan effecten - een E-bow, een schroevendraaier (!) en een metalen slide, waarmee hij onder meer overtuigend een theremin (bekend van Good Vibrations van The Beach Boys) nabootst.

 

Lees het verslag van een van de eerdere masterclasses van Tom Barbier. Klik hier.

 

Bekijk ook de pagina over deze masterclass op de Boss website, inclusief een leuke quiz. Klik hier


Tom Barbier Boss masterclass Guitar Sound Shaping
wo 15 november, Leo Caerts, Leuven. Klik hier voor tickets.
za 18 november, Brandwoeker, Oudenaarde. Klik hier om in te schrijven.
zo 19 november, 16u, Gitarist Educatie Markt, Q-Factory, Amsterdam
Klik hier voor tickets (€ 7,50). 
vr 24 november, Jacky Claes, Genk. Klik hier om gratis in te schrijven.
za 25 november, Poppunt Sessions, Trix, Antwerpen. Klik hier voor tickets ( € 10,-)
wo 29 november, RockAmusic, Namen. Klik hier voor info
do 14 december, Keymusic, Sint-Niklaas. Klik hier voor info.

Bekijk hier het volledige programma van de Gitarist Educatie Markt op 19 november in Q-Factory Amsterdam, waar Tom Barbier ook een masterclass zal verzorgen. 


De masterclass ‘Boss Guitar Sound Shaping - Beyond The Daisy Chain’ wordt georganiseerd door Roland Central Europe. Gitarist Magazine is partner van de tour.

 

 

 

zoeken
zoeken