Leif de Leeuw in videoserie StageCoach Sessions Snarenplukkers

BJ Baartmans presenteert Snarenplukkers in Wild Verband, serie 1, aflevering 3

Gitarist Extra 20-04-2023 14:23

‘Snarenplukkers in Wild Verband’ is een theaterserie waarin BJ Baartmans in een talkshow met de gitaar in de hoofdrol tal van Nederlandse topgitaristen voorbij laat komen. Met onze videoserie StageCoach Sessions publiceren we reportages en interviews vanuit de theaters. In deze aflevering Leif de Leeuw, die onlangs door onze lezers verkozen werd tot Gitarist van het Jaar.!

Fragmenten van het interview met Leif de Leeuw lees je in Gitarist 386, mei 2023. In de video's hieronder vind je het volledige tweegesprek tussen BJ Baartmans en Leif de Leeuw, plus natuurlijk de video's van diverse performances met de Space Age Travelers tijdens deze theatervoorstelling.

In dit derde deel Leif de Leeuw, die ook samen met Sem Jansen een workshop gaat geven op de Bridge Guitar Convention, zaterdagmiddag 13 mei in Muziekgebouw Eindhoven.

StageCoach Sessions is een initiatief van muzikant-docent Matthieu Brandt; een project dat hij in samenwerking met de magazines in onze uitgeverij uitrolt.

Videoserie Snarenplukkers, Aflevering 3, in 4 video's 
1 - Video Performance ‘Soulshine’
2 - Video Performance ‘Cause We Ended As Lovers’
3 - Video Performance ‘347 Street Scene’
4 - Video Snarenplukkers, een Muzikaal Tweegesprek tussen BJ Baartmans en Leif de Leeuw, inclusief samenspel met de Space Age Travelers. 

Hij is onlangs door onze lezers voor de tweede keer gekozen tot Gitarist van het Jaar. Leif de Leeuw (28) won bovendien tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013) en is zes jaar op rij gekozen tot beste bluesgitarist in de Benelux. Maar naast dat hij een topgitarist is, schrijft hij zelf nummers, zingt backingvocals en speelt zeer verdienstelijk pedalsteel en lapsteel. Op dit moment tourt hij met zanger Sem Jansen en de Leif de Leeuw Band met een wel heel speciaal project: ‘Who the f*ck is Britt’. Lees daar meer over op Gitarist.nl. Leif en Sem doen samen een workshop op de Bridge Guitar Convention, zaterdagmiddag 13 mei in Muziekgebouw Eindhoven.

Introductie op de 4 video's: 

‘Soulshine’

‘Cause We Ended As Lovers’

‘347 Street Scene’

Video Snarenplukkers, een Muzikaal Tweegesprek tussen BJ Baartmans en Leif de Leeuw, inclusief samenspel met de Space Age Travelers.

zoeken
zoeken