Gitarist 218 mei 2009

«« Gitarist 219 juni 2009

Inhoud Gitarist 218 mei 2009


Input [ Input/Output pagina 6 ]

o.a. Drive By Wire, Storybox, Framus


Output [ Input/Output pagina 60 ]

o.a. Derek Trucks, Stone Axe, Buddy & Julie Miller, Brakes, Mastodon, Chris Bergson Band, Steven Wilson


Pestilence [ Interviews pagina 16 ]

Het Nederlandse Pestilence oogstte twintig jaar geleden internationale lof met hun eigenwijze deathmetal. Na het fusionachtige ‘Spheres’ verdween het collectief rond zanger/gitarist Patrick Mameli van het toneel. En toen was daar ineens ‘Resurrection Macabre’.


Dan Auerbach [ Interviews pagina 28 ]

De zanger/gitarist van The Black Keys leverde met het gevarieerde ‘Keep It Hid’ een bluesy americana-album af dat vol staat met fantastische gitaarpartijen in uiteenlopende stijlen. Eind mei tourt Auerbach hiermee door de Benelux.


Phaedra Kwant [ Interviews pagina 44 ]

Bassiste Phaedra Kwant profileert zich als een veelzijdige bezige bij in het vaderlandse schnabbel- en theatercircuit. Onlangs kwam haar debuutalbum ‘Too Much In Store’ uit op het jazzlabel Maxanter en eind mei verschijnt het eerste album van haar trio McChicks.


Folkgitaar [ Features pagina 34 ]

Folkgitaar is een mooie en onmiddellijk herkenbare gitaarstijl. Wij leggen je uit hoe je de basis onder de knie krijgt aan de hand van vier grote namen uit de folk: John Martyn, Nick Drake, José González en Ad van Meurs.


Musikmesse 2009 [ Features pagina 38 ]

Wellicht was het door de crisis wat minder druk dan anders, maar toch viel er weer veel te genieten op de jaarlijkse Musikmesse in Frankfurt. Het Gitarist-team zette de belangrijkste producten alfabetisch op een rijtje.


Taylor T3 [ Tests pagina 20 ]

De derde elektrische gitaar van Taylor borduurt voort op de gitaartraditie, maar is tegelijkertijd een compleet nieuwe kijk op het halfmassieve concept: opnieuw een gewaagde stap


Kool & Elfring XLs212 [ Tests pagina 25 ]

Speakerkastbouwers Kool & Elfring zijn pas sinds 2007 bezig, maar hebben in die korte tijd een goede naam opgebouwd. Terecht? Gitarist bezocht de Noord-Hollandse werkplaats voor een test.


Engl Raider 100 [ Tests pagina 26 ]

De namen van Engl versterkers spreken vaak erg tot de verbeelding: Invader, Savage, Thunder, Screamer… Vorig jaar kwam er nog een model bij met een zeer suggestieve naam: de Raider. Wat staat ons te wachten als deze Engl komt binnenvallen?


Ibanez Troubadour T35 & SR Technology JAM 90 [ Tests pagina 30 ]

Op zoek naar een compact combootje om je elektro-akoestische gitaar mee uit te versterken? Wij zetten er twee voor je naast elkaar, in verschillende prijsklassen.


Fractal Axe-FX Ultra [ Tests pagina 32 ]

Nog steeds van mening dat niets in de buurt komt van een echte versterker? Hou je vast: dit artikel maakt korte metten met al je vooroordelen, want de Axe-Fx Ultra lijkt op geen enkel modeling/effectapparaat dat we ooit hebben getest.


TC Electronic Rebel Head [ Tests pagina 46 ]

Als er één merk is dat tot de verbeelding spreekt, dan is het wel TC Electronic. Houdt de Rebelhead 450, TC’s eerste basversterker, de reputatie van het Deense hightechbedrijf hoog?


Ibanex SRX430 [ Tests pagina 48 ]

De Soundgear ‘X’treme bassen zijn ontworpen voor zwaardere muziekstijlen. In plaats van de soapbars die op de SR-bas zitten, heeft het extremere broertje twee PFR elementen. Maakt de nieuwe SRX-430 de reputatie van de serie waar?


Sneltests [ Tests pagina 49 ]

Dunlop CAE MC-404 wah-wahpedaal & Solid Cable Dynamic Arc Ultra instrumentkabel


Gebruikte gitaren [ Diversen pagina 50 ]

Ampeg Dan Armstrong ‘See Through’


Gitaarschuur [ Diversen pagina 52 ]


Agenda [ Diversen pagina 67 ]


Wat ik geleerd heb: Peter Tiehuis [ Diversen pagina 73 ]


Pentatonische toonladders [ Workshops pagina 54 ]


Basnoten: Francis ‘Rocco’ Prestia [ Workshops pagina 59 ]


zoeken
zoeken