Gitarist 219 juni 2009

«« Gitarist 220 juli 2009

Inhoud Gitarist 219 juni 2009


Input [ Input/Output pagina 5 ]

o.a. The Polar Exploration Ship, Lacuna Coil, Steve Vai, Spinal Tap


Output [ Input/Output pagina 60 ]

o.a. Matt Schofield, Chickenfoot, Paul Gilbert & Freddie Nelson, Neil Young, Heaven & Hell, The Gathering, Johan


Tommy Emmanuel [ Interviews pagina 16 ]

Tommy Emmanuels nieuwe cd gaat ‘Little By Little’ heten en zo is ook zijn carrière verlopen: stapje voor stapje. Begonnen in kleine zaaltjes, stond het Australisch fingerstyle-fenomeen in april in het Amsterdamse Concertgebouw. Gitarist sprak met hem.


The Answer [ Interviews pagina 28 ]

Voorprogramma van AC/DC word je natuurlijk niet zomaar. En hoeveel jonge bands kunnen zeggen dat Jimmy Page fan van ze is? Het Ierse bluesrockkwartet The Answer doet het dus gewoon heel erg goed.


Steven Wilson [ Interviews pagina 32 ]

Steven Wilson is vooral bekend als zanger-gitarist van de progressieve rockband Porcupine Tree. Hij bracht onlangs zijn solodebuut ‘Insurgentes’ uit.


Robert Trujillo [ Interviews pagina 42 ]

Robert Trujillo is alweer zes jaar de bassist van ’s werelds grootste metalband: Metallica. Gitarist sprak met hem toen de band eind maart voor een concert in Rotterdam was.


New Orleans Guitar Company [ Features pagina 38 ]

Op zo’n vijf kilometer van het befaamde House of Blues staat de werkplaats van de New Orleans Guitar Company. Vincent Guidroz, eigenaar en bouwer, maakt hier gitaren van eeuwenoude bomen die hij persoonlijk uit de nabijgelegen moerassen haalt. Met succes, want steeds meer topmuzikanten weten zijn werkplaats te vinden.


Randall Kirk Hammett-serie [ Tests pagina 20 ]

Een Amerikaanse modulaire top en een Chinese half-stack van Randall horen nu officieel bij Metallica-gitarist Kirk Hammett.


Ibanez Xiphos XPT700XH [ Tests pagina 23 ]

De uitdrukking ‘het oog wil ook wat’ gaat zeker op voor de Xiphos gitaren van Ibanez, zowel qua vorm als kleur. Maar is dit niet te veel van het goede?


Vier attenuators vergeleken [ Tests pagina 24 ]

Een buizenversterker klinkt het best als de buizen van de eindversterker flink moeten werken, maar meestal is de omgeving daar wat minder blij mee. Een power attenuator kan uitkomst bieden. Wij zetten er vier op een rij.


Larrivée RS-4 [ Tests pagina 27 ]

Steeds meer fabrikanten van akoestische gitaren proberen het elektrisch. Zo ook Larrivée. Kunnen zij een fatsoenlijk elektrisch model maken?


Luna Trinity D [ Tests pagina 34 ]

Het oog wil ook wat en wat dat betreft kom je als akoestische gitarist bij Luna zeker aan je trekken. Maar wordt het oor eveneens behaagd?


Zoom Michael Amott G1M [ Tests pagina 36 ]

Na John 5, Kiki Loureiro, George Lynch en Richie Kotzen is Arch Enemy’s Michael Amott de vijfde gitarist die zijn naam verbindt aan een speciale uitvoering van een Zoom pedaal.


Vintage Advance Series AV4 [ Tests pagina 46 ]

Vintage komt met een professionele bas voor een wel heel vriendelijke prijs. De AV4 is een moderne kijk op een onbetwiste klassieker, aangevuld met de expertise en hardware van Trevor Wilkinson.


Ashdown FreeBass [ Tests pagina 47 ]

Ashdown pakt het probleem van het geluid-zonder-ballen van veel draadloze systemen aan met de FreeBass.


IK Multimedia Amplitube Fender [ Tests pagina 48 ]

Dat IK Multimedia bekende namen aan zich weet te binden zagen we aan de Amplitube software van Ampeg en Jimi Hendrix. Nu is Fender daar aan toegevoegd. Want heeft dit pakket te bieden?


Sneltests [ Tests pagina 49 ]

Markbass Mark Studio 1 modelingsoftware voor basgitaar & T-Rex Tremonti Phase Shifter


Gebruikte gitaren [ Diversen pagina 50 ]

Japanse Fender JM66 Jazzmaster


Gitaarschuur [ Diversen pagina 53 ]


Agenda [ Diversen pagina 67 ]


Wat ik geleerd heb: Nico Arzbach [ Diversen pagina 73 ]


Pentatonische toonladders (2) [ Workshops pagina 52 ]


Basnoten: John Paul Jones [ Workshops pagina 59 ]


zoeken
zoeken