Drummer Rocky Gray stapt op bij Evanescence

Gitarist John LeCompt ontslagen

Artist news 07-05-2007 18:11

Evanescence-zangeres Amy Lee en haar management hebben drummer Rocky Gray te kennen gegeven dat in zijn contract staat dat hij niet over de band mag praten, waarop hij direct opstapte. Ook is gitarist John LeCompt van de band per direct ontslagen.

Voor Rocky Gray (echte naam: William) kwamen de problemen rond de band uit de lucht vallen:
“Amy Lee’s management e-mailde mij om te vertellen dat er volgens hen in het contract staat dat ik ooit getekend heb, dat ik helemaal niets mag zeggen over Evanescence. Op de manier waarop zij het draaien is het waarschijnlijk niet eens toegestaan om te zeggen dat ik uit de band ben gestapt. […] Ik heb een advocaat nodig om uit te zoeken wat, hoe en wanneer ik jullie kan vertellen over wat er echt is gebeurd.”

Gray gaat nu verder met zijn oude band Soul Embraced, waarmee hij al in een ver stadium van het opnemen van een nieuw album zat. Bovendien gaat hij ook verder met zijn project Machine, dat hij samen met de ontslagen John LeCompte doet.

LeCompte heeft een reactie op zijn ontslag op zijn blog gezet:

“Ik werd gebeld op mijn mobiele telefoon door Amy Lee. Dit telefoontje was niet van een vriend die mij waardeert, maar van een vijand die bereid is om mij en mijn familie iets aan te doen. Zonder enige waarschuwing of enig overleg over mijn toekomst werd ik zonder goede reden ontslagen. We zagen niet altijd alles hetzelfde, maar wie doen dat wel?”

Het ontslag van LeCompte en het vertrek van Gray betekenen volgens zangeres Amy Lee niet het einde van de Evanescence. Uit haar reactie op de website van de band blijkt dat zij anders tegen de situatie aankijkt:

“Evanescence bestaat nog. John [LeCompte] en Rocky [Gray] zaten vier jaar in Evanescence en we hebben een geweldige tijd samen gehad met optreden, maar ze wilden verder gaan, dus scheiden onze wegen. (…) Maak je geen zorgen over de tour. Niets zal afgezegd worden en we zien jullie snel.”

In het Pinksterweekend staat Evanescence op Pinkpop in Landgraaf en op 3 juni treedt de band op in de Lotta Arena in Antwerpen.

zoeken
zoeken