Gitarist Poll - Uitslag 2018: ALL TIME FAVORITE Bassist - Wereld

#gitpoll2018

Muzieknieuws 19-02-2019 10:57

Bijna 4000 lezers van Gitarist en bezoekers van Gitarist.nl hebben gestemd! Dagelijks maken we enkele Gitarist Poll Awards bekend, hier op Gitarist.nl. De volledige uitslag vind je straks in Gitarist 336, maart 2019. In dit artikel vind je de Top 5 van de All Time Favorite Bassisten, wereldwijd. Volgens de stemmers van de Gitarist Poll 2018, ziet deze er als volgt uit:

Let op: De afgelopen vijf jaar wonnen respectievelijk John Paul Jones, Jaco Pastorius, Paul McCartney, Jack Bruce, Lemmy en Sting deze categorie. Zij zijn daarmee niet meer herkiesbaar. 

De vijfde plaats in deze categorie gaat naar de bassist Pino Palladino.

Plekken vier tot twee worden ingevuld door: 

4. Marcus Miller

3. Roger Waters

2. Flea

Mark King - winnaar van de Gitarist Poll Award! 
Op de eerste plaats, en dus met recht de All Time Favorite Bassist ter wereld, staat Mark King. Deze Britse gentleman is bekend als frontman van de legendarische band Level 42.
Daarnaast staat Mark King bekend om zijn slap vaardigheden en is hij vaak te zien met een headstock-loze Status basgitaar. In 2017 bracht Mark King nog een plaat uit met de groep Gizmodrome, met bandleden als Stewart Copeland en Adrian Belew. 
Gefeliciteerd met je Gitarist Poll Award Mark!

De Gitarist Poll 
We presenteren verspreid over een aantal dagen de uitslag van de 9de Gitarist Poll. Er is enorm veel gestemd via Gitarist.nl. Dank voor jullie enthousiaste input! In Gitarist 336 (maart 2019), die uitkomt op 21 februari, vind je het volledige overzicht. 

Wie vonden de lezers van Gitarist en de bezoekers van Gitarist.nl de beste, leukste, origineelste of meest bijzondere gitaristen van het afgelopen seizoen? En welk product het meest opvallend? 

Andere uitslagen van Gitarist Poll 2018:

Akoestische gitaar  

Jazz/Fusion Gitarist van het Jaar - Benelux

Basgitaar

Akoestische gitarist wereld

Gitaarversterker

Blues/Rock Gitarist Benelux Van Het Jaar

Gitaareffect

Metal Gitarist van het Jaar - Wereld

Metal Gitarist van het Jaar - Benelux

ALL TIME FAVORITE Bassist - Benelux 

Pop/Rock Gitarist van het Jaar 

Diverse producten

Bassist van het Jaar - Wereld

- Blues(rock) Gitarist van het Jaar - Wereld

Foto: Andrew_D_Hurley (cc)

zoeken
zoeken