aanmelden
Release van de Week: Julian Sas - Stand Your Ground
Vandaag verschenen - 5 april 2019
Muzieknieuws 05-04-2019 09:28
Julian Sas komt vandaag uit met zijn nieuwe album ‘Stand Your Ground’. Het is het tiende studioalbum van deze Nederlandse bluesrocker en zijn zestiende als we de live albums meetellen. Hij presenteert het album, morgen, zaterdag 6 april in Doornroosje, Nijmegen.

Voor het eerst in de bijna 25-jarige carrière van Julian Sas, brengt hij zijn nieuwe album uit op vinyl. Het nieuwe album is volgens Sas een ‘back-to-basics’ plaat geworden. Zelf beschrijft Sas het album als compromisloos, aards en zonder fratsen. Fier, met passie en geloof in wat je doet en wie je bent! De plaat kondigde hij op 1 april aan, met het uitbrengen van de track ‘Howlin’ Wind’. Beluister de track hieronder:

Het proces
Na een jaar vol met optredens en tournees vond hij het tijd voor nieuwe muziek. Het schrijfproces van de tracks was heel natuurlijk: ‘Deze keer kwam de muziek als het ware naar ons toe. Wat begon als jamsessies ontaardde al vrij snel in heel sterke licks en grooves. Met als gevolg dat we geleid werden door de songs.’

Bewust hebben ze gekozen voor een lange voorbereiding en een kort opnameproces. Daarmee hoopt Sas de kenmerkende energie van hun optredens ook naar voren te laten komen in het album.

De teksten van de nummers reflecteren onderwerpen die Sas bezighouden: de politiek en hoe deze verkocht wordt, de macht van geld, veranderingen in het leven, de onrust in lijf en ziel, de passie voor reizen etc. Soms zijn deze teksten vanuit zijn eigen standpunt geschreven, en in sommige gevallen als observator.  

Naast het gitaarspel van de gitarist zelf komen er ook funky hammond-licks in voor van zijn compaan Roland Bakker. Verder bestaat de Julian Sas Band nog uit Fotis Anagnostou op de basgitaar en Rob Heijne op de drums.

Beluister hieronder het gehele album: