Brian May - All Time Favorite Gitarist Wereld - Gitarist Poll Awards 2020

Uitslag van de Gitarist Poll - Meer dan 4000 lezers van Gitarist hebben gestemd

Muzieknieuws 18-02-2020 09:50

Meer dan 4000 lezers van Gitarist en bezoekers van Gitarist.nl hebben gestemd in de verkiezingen voor de Gitarist Poll Awards 2020! Tussen 14 en 20 februari maken we de uitslagen bekend van deze 10de editie van de Gitarist Poll, hier op Gitarist.nl, elke dag in een paar categorieën. In Gitarist 348, maart 2020, die uitkomt op 20 februari, vind je de volledige uitslag. In onderstaand artikel vind je de Top 5 van de All Time Favorite Gitarist Wereld, met op nummer 1: Brian May.

De Gitarist Poll Awards zijn dé graadmeter van wat ‘in’ is op dit moment wat betreft gitaarspel en gitaarproducten. Het stemformulier werd meer dan 12.000 keer gedownload. Er werden er iets meer dan 4000 daadwerkelijk ingevuld.

ALL TIME FAVORITE Gitarist Wereld
Sinds het instellen van deze categorie kregen respectievelijk Jimi Hendrix, Eric Clapton, Jimmy Page, Eddie Van Halen, Prince, David Gilmour en Gary Moore een Gitarist Poll Award in deze categorie. Zij zijn daarmee in de volgende polls niet meer herkiesbaar.

  1. Brian May
  2. Mark Knopfler
  3. Frank Zappa
  4. Carlos Santana
  5. Joe Satriani

Veel iconischer dan Brian May wordt het niet. Zijn meerstemmige gitaarstijl is een van de belangrijkste ingrediënten van de Queen-sound. Gewapend met zijn zelfgebouwde Red Special, ingeplugd in een muur van Vox AC30's, was hij net zo gezichtsbepalend voor Queen als Freddie Mercury. Een zeer terechte uitverkiezing wat ons betreft!    

De Gitarist Poll 
We presenteren verspreid over een aantal dagen de uitslag van de 10de Gitarist Poll. Wie vonden de lezers van Gitarist en de bezoekers van Gitarist.nl de beste, leukste, origineelste of meest bijzondere gitaristen van het afgelopen seizoen? En welk product het meest opvallend? 

Er is enorm veel gestemd via Gitarist.nl. Dank voor jullie enthousiaste input!

In Gitarist 348 (maart 2020), die uitkomt op 20 februari 2020, vind je het volledige overzicht. Deze editie bestellen of een abonnement nemen? Ga naar muziekmagazines.nl/gitarist

 

 

 

zoeken
zoeken