Ad Vandenberg - All Time Favorite Gitarist Benelux - Gitarist Poll Awards 2020

Uitslag van de Gitarist Poll - Meer dan 4000 lezers van Gitarist hebben gestemd

Muzieknieuws 18-02-2020 10:25

Meer dan 4000 lezers van Gitarist en bezoekers van Gitarist.nl hebben gestemd in de verkiezingen voor de Gitarist Poll Awards 2020! Tussen 14 en 20 februari maken we de uitslagen bekend van deze 10de editie van de Gitarist Poll, hier op Gitarist.nl, elke dag in een paar categorieën. In Gitarist 348, maart 2020, die uitkomt op 20 februari, vind je de volledige uitslag. In onderstaand artikel vind je de Top 5 van de All Time Favorite Gitarist Benelux, met op nummer 1: Ad Vandenberg

De Gitarist Poll Awards zijn dé graadmeter van wat ‘in’ is op dit moment wat betreft gitaarspel en gitaarproducten. Het stemformulier werd meer dan 12.000 keer gedownload. Er werden er iets meer dan 4000 daadwerkelijk ingevuld.

ALL TIME FAVORITE Gitarist Benelux
De afgelopen zes jaar wonnen respectievelijk Jan Akkerman, Eelco Gelling, Harry Sacksioni, Rob Winter, René van Barneveld, George Kooymans en Dany Lademacher deze categorie. Zij zijn daarmee een volgende keer niet meer herkiesbaar.

  1. Ad Vandenberg
  2. Django Reinhardt
  3. David Hollestelle
  4. Erwin Java
  5. Leendert Haaksma

Ad Vandenberg maakte 13 jaar lang deel uit van Whitesnake. Ook op acts als Manic Eden en Vandenberg’s Moonkings drukte hij zijn stempel en met minstens zo veel trots kijkt hij terug op zijn jaren met de band Vandenberg, dat onlangs nieuwe leven is ingeblazen.

Momenteel legt Ad Vandenberg samen met producer Bob Marlette (Alice Cooper, Black Sabbath) de laatste hand aan een later dit jaar te verschijnen album van Vandenberg. De eerste track, ingezongen door Ronnie Romero, is onlangs verschenen: Burning Heart 2020.

De Gitarist Poll 
We presenteren verspreid over een aantal dagen de uitslag van de 10de Gitarist Poll. Wie vonden de lezers van Gitarist en de bezoekers van Gitarist.nl de beste, leukste, origineelste of meest bijzondere gitaristen van het afgelopen seizoen? En welk product het meest opvallend? 

Er is enorm veel gestemd via Gitarist.nl. Dank voor jullie enthousiaste input!

In Gitarist 348 (maart 2020), die uitkomt op 20 februari 2020, vind je het volledige overzicht. Deze editie bestellen of een abonnement nemen? Ga naar muziekmagazines.nl/gitarist

Bekijk ook de andere uitslagen:

https://www.gitarist.nl/nieuws/artikel/23530/dweezil-zappa-jazzfusiongitarist-van-het-jaar-wereld-gitarist-poll-awards-2020

 

zoeken
zoeken