Ook Arnhem start een MBO-popopleiding

Open dagen op 2 april en 22 mei

Muzieknieuws 02-04-2007 12:00

Na Utrecht, Zwolle en Rotterdam krijgt ook Arnhem een MBO-popopleiding. De opleiding Pop & Sounddesign moet van start gaan in september 2007. ROC Rijn IJssel biedt vanaf komend seizoen deze opleiding aan in samenwerking met lokale culturele instellingen zoals het Domein van kunst en cultuur en Huis van Puck.

Vierjarige opleiding, twee richtingen
De vierjarige opleiding krijgt twee richtingen: popmuziek en sounddesign. Deze twee richtingen werken nauw samen, pas gaandeweg de opleiding maken leerlingen een keuze. Er wordt niet gewerkt in jaargroepen maar in bands. Deelnemers die kiezen voor sounddesign gaan uiteindelijk ook zonder band aan de slag met het maken van producties.

Inhoud
Leerlingen krijgen les in popgeschiedenis en poptoekomst, gaan werken aan liveproducties en aan ondernemersvaardigheden die relevant zijn voor de popbusiness. Los van de reguliere docenten moeten mensen uit de popmuziekpraktijk regelmatig hun verhaal komen doen.

Toelating
Om te kunnen worden toegelaten is minimaal diploma VMBO-KB, -GL of -TL, of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4 nodig. Naast deze criteria geldt een aanvullende toelatingsprocedure. Zo moeten deelnemers een aantal opnames laten horen van de band waarin ze spelen of van producten die zijn gemaakt. Ook wil de school weten wat de motivatie is om deze opleiding te doen en wat deelnemers uit de opleiding willen halen (carrièreplan).

Audities eind april
Tenslotte vindt er een live-auditie plaats met luistertests en krijgen deelnemers de mogelijkheid om uit te leggen waarom producties klinken zoals ze klinken. Er worden het eerste jaar maximaal 24 deelnemers toegelaten. De audities zullen op 25, 26 en 27 april plaatsvinden op Het Domein van kunst en cultuur te Arnhem.

Beroepsperspectief
Met de opleiding Pop & Sounddesign op zak moet je kunnen functioneren als zelfstandig ondernemer (freelancer) voor verschillende functies in de wereld van de popmuziek. Ook moet je een uitstekend muzikant worden, een gewaardeerd bandlid of een specialist in een (eigen home) studio. Een opleiding die je droom als ondernemer/muzikant/designer in de muziekwereld kan verwezenlijken, aldus het persbericht over de nieuwe opleiding.

Kosten en doorstromen
Naast het wettelijk vastgestelde lesgeld (18 jaar en ouder) zijn er specifieke opleidingskosten. In de voorlichtingbijeenkomsten ontvang je nadere informatie over deze kosten. Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. Met het Rijn IJssel-diploma op niveau 4 kun je doorstromen naar het hoger beroepsonderwijs (HBO).

Interesse?
Heb jij belangstelling? Dan kun je een bezoek brengen aan de school op maandag 2 april van 16:00 - 20:00 uur of dinsdag 22 mei van 19:00 - 21:00 uur. Locatiegegevens: Kunst & Cultuur, Oude Kraan 74 in Arnhem. Telefoon: 026 – 3703258

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich aanmelden door op de website van Rijn IJssel het inschrijfformulier te downloaden. Het formulier kun je hier downloaden.
zoeken
zoeken