Camel-gitarist Andy Latimer

Audio en video bij het interview in Gitarist 274

Gitarist Extra 12-12-2013 19:12

Na een afwezigheid van tien jaar laat de progressieve rockband Camel met een album en een tour opnieuw van zich horen. In een interview in Gitarist 274, januari 2014 vertelt Camel-veteraan Andy Latimer hoe hij na een ernstige ziekte opnieuw moest leren gitaarspelen. Ook gaat hij nader in op de heropname van het klassieke Camel-album 'The Snow Goose' en neemt hij met Gitarist zijn gitaren en apparatuur door.

Het conceptalbum ‘The Snow Goose’ betekende in 1975 de definitieve doorbraak van Camel in de progressieve rockwereld. Vlak voor de reünietour van dit jaar nam Camel de plaat helemaal opnieuw op. “Ik vond het een mooie uitdaging om mee te beginnen”, legt Latimer uit. “Het is bijna veertig jaar geleden dat we ‘The Snow Goose’ de eerste keer opnamen en als ik nu naar het album luister ben ik niet over alles even tevreden." 

Beluister hier hoe het album uit 1975 klonk:

 

 

Kijk ook naar deze video uit het BBC tv-programma The Old Grey Whistle Test uit 1975, waarin Camel drie nummers van 'The Snow Goose' live uitvoert: The Snow Goose, Friendship en Rhayader Goes To Town:


 

zoeken
zoeken