aanmelden
Keith Richards: akoestische gitaarstijl
Audio bij de workshop in Gitarist 338
Gitarist Extra 22-04-2019 09:04
In Gitarist 338, mei 2019 vind je de noten en tabs bij deze workshop. De Stones-gitarist is natuurlijk het meest bekend vanwege zijn elektrische riffs, maar ook akoestisch staat hij zijn mannetje.

Gitarist kreeg de unieke gelegenheid Keith Richards van The Rolling Stones te interviewen. In Gitarist 338, mei 2019 vind je het interview door Jean-Paul Heck. Lees erover elders op Gitarist.nl en bekijk allerlei video's.

In onderstaand artikel vind je de audio bij de workshop die ook in Gitarist 338 staat. Bestel deze editie van Gitarist hier: https://www.gitarist.nl/lees-gitarist/ Of koop 'm in de kiosk! 

Eigenlijk is de akoestische gitaar de eerste liefde van Keith Richards; hij vindt de elektrische gitaar in vergelijking beperkter in mogelijkheden en houdt van de uitdaging die de akoestische gitaar hem biedt.

De akoestische gitaar speelt dan ook een belangrijke rol in de muziek van The Rolling Stones - in alle vormen, met zes of twaalf snaren, gewoon gestemd of in Nashville-stemming, met hier en daar zelfs een mandoline. Verdiep je in de muziek van de Stones en je vindt gegarandeerd een wereld aan akoestische inspiratie.

Beluister hier de audio om te horen hoe het speelvoorbeeld in het blad moet klinken. Er is ook alleen een backingtrack waar je zelf overheen kunt spelen.